5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Gökpınar Köprüsü tehlike saçıyor

Tercan ilçesini 13 köy ve 10 mezraya bağlayan Tuzla Çayı üzerindeki Gökpınar Köprüsü bakımsızlıktan çökmek üzere.


İlçeye 45 kilometre uzaklıktaki Tuzla Çayı üzerinde kurulan Gökpınar Köprüsü 1987 yılında yapılmasına rağmen aradan geçen 20 yılda taşıyıcı ayaklarından ikisinin çökmesi, demir korkuluklarının çürümesi ve köprü üzeri asfaltında bozulması sebebiyle büyük tehlike oluşturuyor.


Köylülerden Sadettin Pakkan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2001 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından hafriyat dökülmek suretiyle köprünün araç trafiğine kapatılmak istendiğini belirterek," Ancak köylerine gidecek başka yolu olmayan köylü vatandaşlar hafriyatı kaldırarak yolu ulaşıma açtılar. Bu köprüden yolcu ve öğrenci minibüsleriyle, iş makineleri geçmektedir. Bu yol aynı zamanda Tercan'ı Erzurum'un Çat ilçesine bağlamaktadır. Köprünün yenisinin yapılması istenmesine rağmen bugüne kadar önemli bir gelişme elde edilmedi. Yetkililerin yıllardır görmezlikten geldiği bu köprüyü artık görmeleri ve ilgilenmelerini bekliyoruz."dedi.


GÜZARGAHTA UYGUN BİR KÖPRÜ YAPILACAK


Erzincan İl Genel meclis Üyesi Selim Şimşek'de açıklamasında, ilçenin grup köy yolu üzerinde bulunan Gökpınar Köprüsü diye adlandırılan ve 13 köy ile 10 mezranın bağlantısını sağlayan bahse konu köprünün taşıyıcı ayak kısımlarında kısmi çöküntülere maruz kalındığı, mevcut haliyle kullanılsa bile tehlike arz ettiği yetkililerce bilindiğini vurguladı. Şimşek," Köprünün kurulu bulunduğu alanda Fındıklı Barajı Projesi çalışmaları yapıldığından köprü yenilemesine şimdilik gidilememektedir. Alternatif olarak Güzbulak, Fındıklı ve Küllüce köyleri güzergahındaki çevre yolunda stabilize ve genişletme çalışmaları ilçe kaymakamlığımız ve İl Özel daresi Köyleri Yönelik Hizmet Birimlerinin özverili çalışmalarıyla ulaşıma hazır hale getirilmiştir. Fındıklı Barajı su alanlarının tespiti sonucu bu güzergahta uygun bir köprü mutlaka yapılacaktır"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?