22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Görev şehidi öğretmenler unutulmadı

Erzincan’da geçtiğimiz yıl trafik kazası ve soba zehirlenmesi sonucu hayatlarını kaybeden 3 öğretmen ölüm yıldönümlerinde anıldı.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Erzincan-Erzurum Karayolu’nun 70.kilometresinde Erzincan'ın Çayırlı ilçe merkezi ve köylerindeki ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenleri taşıyan midibüsün kaygan yolda devrilmesi sonucu hayatlarını kaybeden Çayırlı Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Yeşim Gemici, Balıklı Köyü ilköğretim okulu öğretmeni Fevzi Rıza Duransoy, Verimli Köyü ilköğretim okulu öğretmeni Ayşe Karakehya ile 14 Nisan 2007 tarihinde kaldığı lojmanda soba zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden Yaylakent köyü ilköğretim okulu ana sınıfı öğretmeni Şenda Tırpan ölümlerinin 1. yıl dönümü münasebetiyle ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ver öğretmen arkadaşları tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.
Çayırlı Merkez Camisi’nde okutulan Mevlid-i Şerif’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ayrıca ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki tüm ilköğretim okullarındaki öğretmen ve öğrencilere de mevlit şekeri dağıtıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, en çok üzüldükleri şeyin gencecik öğretmenleri hayatlarının baharında elim bir kazada kaybetmenin acısını hala yaşadıklarını belirterek," Bu arkadaşlarımız görev yaptıkları okullarda yerleri asla doldurulmayacak öğretmenlerimizdi. Çayırlı Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimizi unutmamak ve onları rahmet ve saygıyla yad etmek görevimizidir. Çünkü onlarda milli eğitim camiasının birer neferiydiler. Geçen yıl kaybettiğimiz bu öğretmenlerimiz gelecek için umut vaat ediyorlardı. Bunların anısına bugün ilçemiz Merkez Camisi’nde mevlid-i Şerif okutturulmasını uygun bulduk. Görev şehidi öğretmenlerimize Allah'tan rahmeti keder ailelerine ve milli eğitim camiasına sabır diliyorum"dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?