30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Hacı adayları gözyaşlarıyla uğurlandı

ERZİNCANLI HACI ADAYLARI UĞURLANDI

Erzincan’da kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları dualar ve gözyaşları eşliğinde uğurlandı.

Terzibaba Camii önünde yatsı namazı sonrasında uğurlama töreni düzenlendi. Erzincan’dan kutsal topraklara 187 hacı adayının gideceğini ve bunlardan 112 tanesinin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Erzincan Müftülüğünün organizasyonu ile kutsal topraklara götürüldüğünü söyleyen İl Müftüsü Burhan İşliyen, “İlk 51 kişilik ve ikinci 25 kişilik hacı adaylarından oluşan kafilenin yola çıktı. Hacı adaylarımız Erzurum’da diğer illerden gelen hacı adayları ile birlikte Medine’ye hareket ettiler. Allahü Teala hayırlısı ile gidip gelmeyi kendilerine nasip eylesin. Yapacakları Hac görevini ifada kolaylık versin" şeklinde konuştu.

Terzibaba Cami önündeki uğurlama törenine katılan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’da "Hacca giden bütün adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Kolaylıkla ve sağlıklı bir şekilde gidip gelmelerini temenni ediyorum "dedi.

Öte yandan kutsal topraklara ilk kez gidecek olmanın mutluluğunu yaşayan hacı adayları ise, yakınlarından bir süre de olsa ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını ancak, hac farizasını yerine getirmekten büyük sevinç duyduklarını ifade ettiler. Hacı adayları açıklamalarında; “Allah tüm Müslümanlara nasip etsin” dileklerinde bulundular

Konuşmaların ardında yakınları ile vedalaşan hacı adayları yapılan duaların ardından otobüslere bindiler. Yüzlerce kişinin katıldığı uğurlama töreninde hüzün ve mutluluk bir arada yaşandı.

ERZİNCANLI HACI ADAYLARI UĞURLANDI
ERZİNCANLI HACI ADAYLARI UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 15:17:00
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 01:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?