4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Hacı Hafız Türbesi tamamlandı

Erzincan’ın Manevi Büyüklerinden Terzibaba Hazretleri'nin ilk talebelerinden büyük tasavvuf alimi Hafız Mehmet Rüştü Efendi (Hacı Hafız) nin Türbesinin bulunduğu Hacı Hafız mezarlığı, Erzincan Belediyesinin çalışmaları neticesinde yeniden imar edildi.

Manevi Büyükler yönünden çok zengin bir dokuya sahip olan Erzincan’da bu zatlara gereken ehemmiyetin verilmesi hususunda Erzincan belediyesi tarafından başlatılan bir çalışma daha büyük bir başarı ile bitirildi. 1860-1869 yılları arasında vefat ettiği tespit edilen Hacı Hafız Efendi Türbesi daha önce 3 kere yıkıldı. Halihazırdaki türbe aynı yere yapılan dördüncü türbe olup, etrafındaki mezarlık, Erzincan’ın Terzibaba Mezarlığından sonra sahip olduğu 2. büyük mezarlıktır.

Konumu itibarı ile Eski Erzincan’ın yerleşim birimi içerisinde kalan Mezarlık ve Türbe bu güne kadar hak ettiği ilgiye sahip olamamıştır. Ancak bu günlerde yapılması tamamlanmış olan türbe ve mezarlığın açılışı, 28 Ekim Cuma günü saat 10:30 da yapılacaktır. Erzincan belediyesinden yapılan açıklamada yapılacak olan açılışa törenine tüm Erzincan halkı davet edildi. Mezarlığın ve Türbenin Çevre düzenlemesi ve çimleme, çiçeklendirme çalışmaları ise bahar aylarında yapılacağı bildirildi.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 09:39:10
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 12:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?