18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Halk eğitim kurslarına ilgi

Erzincan Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara her yaş grubundan vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Erzincan HEM ve ASO Müdürü Nevzat Düner, başarılı çalışmalarının arkasında özveri ve çok çalışma olduğunu belirtti.

Düner, vatandaşların en iyi bir şekilde eğitim görmeleri için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. 2007-2008 eğitim öğretim yılında HEM ve ASO Müdürlüğü olarak il genelinde yapılan alan çalışmaları neticesinde halkın kurs taleplerinin tespit edildiğini ifade eden Düner;" Hazırlanan faaliyet programı doğrultusunda sivil halkımız, askeri birliklerimiz, Ceza ve İnfaz Kurumu müdürlüğünün talepleri doğrultusunda kurslar açılmıştır. 1 Eylül 2007-16 Nisan 2008 tarihleri arasında il merkezi ve ilçeler olmak üzere 31 adet 1. ve 2. kademe okuma yazma , 136 adet mesleki ve 149 adette sosyal kültürel olmak üzere toplam 316 adet kurs açılmıştır. Belirtilen tarihler arasında bazı kurslarımız tamamlanmış olup merkezde bin 174 ve ilçelerde de 304 olmak üzere belge alan kursiyer sayısı bin 582 kişidir. Kursların açılmasındaki amaç, insanımızı okuryazar hale getirmek, mesleki kurslarda el becerilerini geliştirmek, sosyal kültürel kurslarda ise halkımızın boş zamanlarını değerlendirerek toplumla iç içe olmalarını sağlamaktır.Yaygın eğitimle hedef kitle her geçen gün çoğalmaktadır."dedi.

Yıl boyunca kurs ilanlarının yerleşim birimlerine yapılarak halkın bu tür faaliyetlere katılmasının hedeflendiğini vurgulayan Düner," Kurslarımıza iştirak eden kursiyerlerimize ilgili müdürlüklerle işbirliği yaparak anne sağlığı, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar, tüketici hakları, aile planlaması, meme kanseri, zararlı alışkanlıklarla mücadele vb. konularında konferanslar düzenlenmiş 2000 adet bayan konferansa da aydınlatılmıştır. Halk Eğitim Merkezi olarak yaygın eğitim faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaşması için kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sürdürmekteyiz.Yıl sonuna kadar da mesleki kurslarda, makine nakış, giyim, mefruşat, bilgisayar, kalorifer ateşçiliği, Avcılık eğitimi, Seracılık, Meyvecilik, Süt ve süt ürünleri, oto frenleri bakımı, Sosyal ve Kültürel kurslarda ise Almanca, İngilizce, Arapca, Anne Çocuk eğitimi, gitar, bağlama, halk oyunları, tekvando, güreş, ÖSS ve OKS'ye hazırlık kursları gibi faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam edecektir."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?