22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Halk oyunları ekibi Türkiye dördüncüsü

Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Şehit Yüzbaşı Fatih Devravut İlköğretim Okulu, Halk Oyunları ekibinin Ankara'da yapılan yarışmada Türkiye dördüncüsü olması sevinçle karşılandı.
Ocak ayında Erzincan'da 16 ilköğretim okulunun katılımıyla yapılan ilköğretim kurumları arası yıldızlar halk oyunları yarışmasında il birincisi olan Şehit Yüzbaşı Fatih Devravut İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi geçtiğimiz Nisan ayında Erzurum'da yapılan yarışmada aynı başarıyı tekrarlayarak bölge birincisi oldu. Erzincan'ın yanı sıra Van, Ağrı, Iğdır ve Hakkari illerinden 5 okulun katıldığı müsabakalarda jüriden 93 puan alarak bölge birincisi olma başarısını gösteren Şehit Yüzbaşı Fatih Devravut İlköğretim Okulu ekibi Haziran ayı başında 16 bölge birincisi ilköğretim okulunun katılımıyla Ankara'da yapılan Türkiye şampiyonasında ilk dörde girerek Erzincan'a başarıyla döndüler.
Üzümlü Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede halk oyunlarının yaygınlaştırılması için büyük gayret sarf edildiğini belirtti. Güvendi;" Bu çalışmalar sonucunda Şehit Yüzbaşı Fatih Devravut İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi, il ve bölge birinciliğinin ardından katıldığı Türkiye şampiyonasında Türkiye 4’ncüsü olma başarısını göstermiştir. Milli Kültürümüz olan halk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için ilçemizde halk oyunlarının altyapı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. İlçemiz Nusret Yılmaz ve Fatih İlköğretim okullarında minikler ve yıldızlar ve Çok Programlı Lise de ise gençler kategorilerinde halk oyunları ekipleri oluşturularak usta eğitmenler tarafından çalışmalar devam etmektedir Hedefimiz ileriki yıllarda daha büyük başarılara imza atmaktır"dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 11:49:38
Güncelleme :7 Haziran 2008 Cumartesi 12:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?