4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Hasarlı hastene binası yıkılacak

Erzincan'da, 1992 yılında meydana gelen depremde hasar gördüğü için yıkılması gündeme gelen Erzincan Devlet Hastanesi'nin ek binasının yerine inşa edilecek yeni binayla ilgili çalışmalar başladı. 

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından, "Yüzde 49.68 oranında hasarlı" raporu verildiği için yıkılması kararlaştırılan ek bina ile 2007 yılı yatırım programına alınan yeni acil servis binasının projelendirme çalışmalarına destek veren özel bir şirketin proje müdürü Erdoğan Güldağ ve ekibi, Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Koray Bingöl'le birlikte incelemelerde bulundu. İçerisinde ağız ve diş sağlığı merkezi, dahiliye ve psikiyatri servislerinin bulunduğu ek binayı ve mevcut acil servis bölümünü gezen firma yetkilileri inceleme yaptıkları bölümleri kamerayla görüntülediler. 

Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Koray Bingöl, yıkılacak olan binadaki Dahiliye ve Psikiyatri servislerini, hastane bünyesinde oluşturulan yeni bölümlere, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin de Ana-Çocuk Sağlığı binasına taşındığını belirterek, yapılacak olan yeni binalarla Erzincan halkına daha iyi fiziki şartlar altında hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 15:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kavcı IP: 88.229.11.xxx Tarih : 21.04.2007 13:54:22
çok üzüldüm hastanenin yılımasına bidaha yapılcakmı bunu nerden öğrenebilirim kendinize iyi bakın