18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Haşere ile mücadele başladı

Erzincan Belediyesi'nce haşere ile mücadele çalışması başlatıldı.

Üremesi muhtemel haşere ve sinekleri, yumurta dönemi gibi erken dönemlerde yok etmeyi hedefleyen çalışmalar yoğun olarak devam ediyor.

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, gündüz ve gece 2 vardiye halinde devam ettirilen çalışmaların şehrin tamamında sürdürüldüğünü belirtti.

Buyruk;"15'er gün arayla devam edecek bu çalışmaların haricinde, çöp depolama ve döküm alanları ile arıtma tesisi ve Ekşi su bölgesi ve şehir caddelerinde, her ay haftada iki veya üçer defa olmak kaydı ile ilaçlanıyor. Kullanılan son teknoloji araçlar sebebi ile genellikle renksiz, kokusuz maddeler ile yapılan ilaçlamalar vatandaşlarıda rahatsız etmiyor."dedi.

Vatandaşların bu renksiz ve kokususz madde ve kullanılan yeni araçlar ile ilaçlamayı göremiyor olmaları yüzünden ilaçlamanın yapılmıyor olması şeklinde bir algılama oluşturduğunu vurgulauan Başkan Buyruk,"İnsanlarımızı rahatsız etmeyen bu yöntemle ileriki günlerde şehir genelinde karasinek, sivri sinek ve kene gibi haşerelerle park bahçelerde yapılacak haşere mücadelesine de önümüzdeki günlerde başlayacağız. diğer bir önemli konu ise Kene mücadelesidir. Geçtiğimiz yıllarda özellikle Erzincan Belediyesi'ne ait olan park ve bahçeler ile kamuya açık yeşil alanlarda yapılan kene ile mücadele sebebiyle şehirde bugüne kadar kene vakasına rastlanaamamıştır. Bu yılda aynı ciddiyetle kene mücadelesine devam edeceğiz."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 12:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?