30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Hatalı sollama kaza getirdi

Erzincan'da hatalı sollama nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Erzincan-Erzurum Karayolu'nun 43. Kilometresi Sansa Deresi Mevki'nde dün akşam saat 22:00 sıralarında Muhammet Çolak (28) yönetimindeki 39 LY 136 plakalı otomobil, Erzurum'dan Erzincan istikametine seyrederken, Erzincan Üniversitesi Tercan Meslek Yüksekolulu Müdürü Doç. Dr Orhan Karlı ile Müdür Yardımcısı Kürşat Bayraktar'ın da içerisinde bulunduğu 24 DA 646 resmi plakalı aracı hatalı sollaması neticesinde karşı yönden gelen Abdullah Kas(46) idaresindeki 73 KC 253 plakalı kamyon ile çarpıştı.

Kürşat Bayraktar'ın kulandığı resmi araç, kazanın ardından devrilen kamyona çarpmamak için yoldan çıktı. Kaza sonucu Muhammed Çolak sıkıştığı feci şekilde araçta can verirken aynı araçta bulunan eşi Derya(24) ile iki yaşındaki kızı Zehra ile resmi plakalı araçta bulunan Tercan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Karlı, Tercan Meslek Yüksekolulu Müdür Yardımcısı Kürşat Bayraktar ve devrilen kamyonun sürücüsü Abdullan Kas yaralanarak Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sıkışan cesedi çıkarmak için Erzincan'dan kurtarma ekipleri sevk edildi.

Kazayı duyan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Tercan Meslek Yüksekokulu Müdür ve Müdür Yardımcısı'nı Erzincan Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Tercan Meslek Yüksekokulu'na ait resmi aracın sürücüsü Kürşat Bayraktar, diğer otomobilin kendini bir anda solladığını karşıdan gelen kamyonla çarpışarak şarampole uçtuğunu ifade etti.

Bayraktar, kendisinin de karşıdan gelen kamyona çarpmamak için direksiyonu kırdığını ancak kurtaramayarak yan yatan kamyonun altına girdiğini söyledi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, Kazada hayatını kaybeden Muhammed Çolak'ın eşi Derya(24) ile iki yaşındaki kızı Zehra Çolak durumlarının ağır olması nedeniyle ambulansla Trabzon'a sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 09:05:42
Güncelleme :18 Eylül 2009 Cuma 09:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?