18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Hayvancılar teşviklerini istiyor

Erzincan Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği(KKYB) Başkanı İbrahim Koyun, birliğe üye yetiştiricilerinin hak ettiği hayvan küpeleme destek primlerini bugüne kadar alamadıklarını söyledi.

Birliğe kayıtlı 200 üyeye ödenmesi gereken destekleme prim tutarının yaklaşık 280 bin YTL olduğunu belirten İbrahim Koyun," Bu para Erzincan merkez ve ilçelerindeki Ziraat Bankası Şubelerinde bekletilmektedir. Daha önceleri 5 YTL olarak verilen teşvikin 2008 yılında artmasını bekliyoruz. Merkez birliğimizin ve il birliklerinin Tarım Bakanlığı nezdinde yaptıkları görüşmeler sonucu bu desteğin 20-25 YTL olması karar aşamasındadır. Söz konusu bu destek damızlık niteliği taşıyan koyun ve keçilere verilecektir. Bu teşvikin verilmesinde aranan tek şart ise birliğe üye olma şartıdır. Erzurum, Konya, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerindeki DKKYB üyelerine teşvikler dağıtılırken Erzincan'da ise bugüne kadar ödeme yapılmamıştır. Ancak bu ödemelerin Mart-Mayıs ayları arasında birlik üyelerine ödenecektir." dedi.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesinin birliklerdeki yaşadığı küpeleme kontrol sıkıntısından dolayı birlik üyelerinin teşvik primlerinin bugüne kadar ödenemediğinin altını çizen Koyun," Tarım İl Müdürlüğüne Temmuz 2007 tarihinde verdiğimiz hakediş ve icmaallerle ilgili olarak bize ancak Aralık 2007'de cevap verilmiştir. Temmuz ayında gerekli olan evraklar yetkili bankalara verilseydi bugün bu sıkıntılar yaşanmayıp üyelerimiz paralarını zamanında almış olacaklardı. Birliğimizin başlatmış olduğu çalışmayla ilimiz genelinde yaklaşık 300 bin koyun ve keçinin tamamının küpelenerek kayıt altına alınacaktır. 2008 yılında DKKYB'nin peynir tüccarlarına gerekli olan yaptırımlar sonucu peynirin kilosunun en az 4,5 YTL olarak belirlenmiştir. Birlik üyelerimizin bu fiyatın altında bir fiyat vermemelerini ve birlikle beraber hareket etmeleri gerekmektedir. Bu sene yaşanan sıkıntılar sonucu peynir fiyatları kuzu kesim fiyatlarının da yükselmesine sebep olmuştur. Yem fiyatlarında da yaşanan artışlar nedeniyle yem girdilerinin de yükselmesi sonucu hayvan yetiştiricilerimizin mağduriyeti söz konusudur"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 13:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?