30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Hayvancılığın sorunlarına çözüm arandı

Erzincan’da düzenlenen toplantıda, ilin ve bölge ekonomisinin can damarlarından biri olan hayvancılık sektörünün sorunları masaya yatırıldı.
Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı Erzincan Valisi Abdulkadir Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Abdulkadir Demir ve TSO Başkanı Aydın Yalvaç’ın yanı sıra, hayvancılık sektöründe çalışmalarda bulunan birlik ve kooperatiflerin temsilcileri ile üreticiler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Ali Lek, daha önce Erzincan’da bitkisel üretimin sorunlarının tüm tarafların katılımıyla masaya yatırıldığını ve bu konuda bir yol haritası belirlendiğini ifade ederek, “Bu yol haritasının ışığında sorunların çözümü noktasında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bitkisel üretim adına yaptığımız çalışmalarımızla tüm tarafların katılımıyla güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Bugün de tarım sektörünün ve Erzincan’ımızın vazgeçilmez sektörlerinden hayvancılık sektörünü tüm yönleriyle tartışıp, kendimize bu konuda da bir rota çizerek gerekli görülen çalışmalara başlayacağız. Elbette hayvancılık sektörü bazı sorunlarla karşı karşıyadır.

Gerek Tarım Bakanlığımızın teşvik ve desteklemelerini, gerek yerel imkanları ve gerekse özel sermayeyi hayvancılık sektörüne yatırım yapmaları noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada kendimize çizeceğimiz rotayla çalışmalarımızın daha da hızlanacağına ve sorunların bir an önce çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.


Toplantıda daha sonra, “Büyükbaş Hayvancılık ve Süt Üretimi”, “Küçükbaş Hayvancılık ve Tulum Peyniri”, “Kümes Hayvancılığı”, “Arıcılık ve Erzincan Balı” ve “Su Ürünleri” başlıkları altında belirlenen gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıya katılanlar, ilgili oldukları alanlarda yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi verip, çözüm önerileri getirdiler..


Erzincan Valisi Abdulkadir, Demir toplantının tamamının kayıt altına alındığını ifade ederek, tüm sorun ve çözüm önerilerinin değerlendirilerek hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunların çözümü için bir yol haritası çizileceğini, bu yol haritası doğrultusunda çalışmaların başlatılacağını ve eldeki kaynakların en iyi şekilde değerlendirileceğini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 18:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?