5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Hem imalat, hem hizmet

Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Karakaya Beldesi Belediyesi tarafından kurulan tesislerde üretilen kilit parke taşları hem pazara sunuluyor., hem de yol ve tretuvar çalışmalarında kullanılıyor.

Son yıllarda cadde ve sokakların yapımında tercih edilen kilit taşlarının üretim tesisiyle ilgili olarak bilgi veren Karakaya Belediye Başkanı Zafer Bal, yılda 300 bin adet kilit parke taşı üretilen tesislerde 10 personelle tam kapasite çalışıldığını söyledi.

Beldenin tamamına yakınının stabilize olan yollarının toplam 30 kilometre olduğunu belirten Başkan Bal," Bu yolların bir kısmını İl Özel İdaresi, bir kısmını da belediyemizce yapılması gerekmektedir. Fakat maddi imkansızlıklar sebebiyle yollarımızın büyük bölümü stabilize olup tarım arazilerine toz ve beraberinde de çeşitli hastalıklar bulaştırmak suretiyle tarıma ve kabinde de ekonomiye zarar vermekteydi. Bunun önlenmesi için imkanlarımızı zorlayarak 1994 yılında kurduğumuz beton elemanları tesisinde kilit parke taşı ve bordür taşı ile kendi yollarımızı yapmak yoluna gittik. Tesiste yılda 300 bin adet kilit parke taşı üretmekteyiz. Fakat çevremize satış yapma imkanını genişletebilirsek yılda 2 milyon adet kilit parke taşı üretimi yapabilecek durumdayız. Tesisimiz tüm çevre ilçe ve belde belediyeleriyle çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına açıktır. Tesisiler de üretilen kilit taşlarının satışından elde edilen geliri beldedeki altyapı çalışmalarında kullanmaktayız. Bu bu yıl Beldes Projesi’nden 95 bin YTL, kendi imkanlarımızla 100 bin YTL'lik imalat yapıldı. 150 bin YTL'lik kil it parke taşı da dışarıya satılmak üzere imalatı yapılmaktadır"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 11:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?