30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Her gün 700 kişiye iftar

Erzincan Belediyesi, her akşam 700 kişiye iftar yemeği veriyor.

 

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ramazan ayının sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma ayı olduğunu belirterek, her akşam 700 kişiye iftar yemeği verildiğini söyledi.
Ramazan Ayı ilk iftarını Erzincan Belediyesi aşevinde yapan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti Il Başkanı Salih Eğinlioğlu, AK Parti Merkez Ilçe Başkanı Cemalettin Başsoy, aşevinde bulunan vatandaşlarla selamlaştı. İftar saatinin gelmesi ile birlikte vatandaşlarla birlikte oruç açtılar.
Ramazan ayı boyunca yaklaşık 25 bin kişiye iftar yemeği vermeyi planlayan Erzincan Belediyesinin bu senede işlerinden geç çıkıp ta iftara yetişemeyenlere, Erzincan'da maddi durumu iyi olmayan ihtiyaçlı vatandaşlara kendi yemekhanelerinde yardım elini uzattığını kaydeden Başkan Çakır;" "Ramazan ayı, coşku, heyecan ve bereketin yanında, paylaşma duygularımızı en üst seviyeye çıkarıyor. Bu ayda yardımlaşmalar artıyor, toplumsal dayanışmanın en güzel örnekle

rini sergiliyoruz. Bir ay boyunca dirlik, düzen ve huzuru hissediyoruz.
Bu geleneksel coşkunun sürekliliğini korumak için yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kültürümüzü dış dünyada tanıtmak için de Ramazan'da gerçekleştirilen hizmetlerin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz." dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 18:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?