23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Her okula bir ıhlamur fidanı

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle tespit edilen 6 ana okulu, 22 lise ve 88 ilköğretim okuluna 116 adet Ihlamur fidanı dağıtımı yapıldı.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, öğrencilere çevre ve mesuliyet bilincinin aşılanması amacıyla uygulanan proje kapsamında fidanların dikiminin yapıldığını belirtti.

Karartı;"Fidanların korunması, enaz 3 yıl bakımının(çapalama-sulama) yapılması fidanların dağıtımının yapıldığı okulların yönetimi tarafından yapılacak. Özellikle okulların tatile gireceği yaz aylarında da bakımının yapılması ve korunması için 3 okulumuzda ağaçların dikimi sonrası bu ağaçlar öğrencilere zimmetlendi. Okul idarecileri öğrencilere Ihlamur fidanlarının en az 3 yıl bakım ve korunmasıyla ilgili gerekli olan tedbirler konusunda öğrenciler bilgilendiriyor. İnsanın sağlıklı bir çevrede yaşayabilmesi ve doğal varlıkların sürdürülebilir kullanımın sağlanması için çevre duyarlılığının arttırılması, doğal zenginlik kaynaklarının korunup geliştirilerek insanlığın hizmetine sunulması gerekir. Yeşil ve yaşanır bir çevre anlayışıyla hareket etmeliyiz"dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 13:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?