30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Hibe başvuruları başladı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında verilen makine ve ekipman hibeleri için başvurular başladı.

Program kapsamında bu yıl 30 çeşit makine ve ekipmana yüzde 50 oranında hibe verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, bu yıl başvurular için tanınan sürenin kısa olduğunu kaydederek, başvurular için sadece 45 gün olduğunu söyledi. İl Tarım Müdürü Lek, açıklamasında "Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve Pazar isteklerine uygun üretim yapmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslar arası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi hakkındaki tebliğ yayınlanmıştır" dedi.
Program kapsamında bu yıl 30 çeşit makineye destek verilecek. Desteklenecek olan makineler arasında anıza direk ekim makineleri, arıcılık makine ve ekipmanları, balya makineleri, basınçlı sulama sistemleri, canlı balık nakil tankları, çayır biçme makineleri, el traktörleri, hububat harman makineleri, mibzerler, motorlu tırpanlar, pancar söküm makineleri, patates söküm makineleri, pülverizatörler, sap parçalama makineleri, sap toplamalı saman makineleri, silaj makineleri, soğuk hava tesisatlı taşıma araçları da yer alıyor.

İl Tarım Müdürü Ali Lek, makine ve ekipman alımları için; son başvuru tarihinden önce Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemine kayıtlı gerçek kişiler, kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirketler ile tarımsal amaçlı kooperatifler ve birliklerin başvurabileceğini söyledi.

İl Müdürü Lek açıklamasını şöyle sürdürdü. "hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecektir. Hibeye esas proje toplam tutarları gerçek kişiler için 50.000 TL, tüzel kişiler için 100.000 TL, basınçlı sulama sistemlerinde gerçek kişiler için 100.000 TL, tüzel kişiler için 200.000 TL'yi geçemez. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanacaktır. Başvurular tebliğin yayınlandığı tarihten itibaren 45 gündür. Daha detaylı bilgi edinmek isteyenler İl Müdürlüğümüz Destekleme şubesine başvurabilirler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?