30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Hükümlülere ağaç dikme cezası

HÜKÜMLÜLERE AĞAÇ DİKME CEZASI

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şubesi'nin başlattığı çalışma ile kamu yararına çalışma yaptırımı ile okul bahçeleri ağaçlandırılıyor.

Denetimli Serbestlik sisteminin bir parçası olan kamu yararına çalışma cezaları 2006 yılından beri etkin bir şekilde infaz ediliyor. Bu çerçevede Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından kamu yararına çalışma cezası alan hükümlülerin cezalarını topluma faydalı bir şekilde infaz etmelerinin sağlanması, ağaç sevgisi kazandırılarak bilinçli bireyler haline gelmeleri amacıyla okul bahçelerinin ağaçlandırılması çalışması yapılmasına karar verildi.

Erzincan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim I Müdürlüğü ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği neticesinde 23-24 Kasım 2009 tarihleri arasında Denetimli Serbestlik Tedbîri altında bulunan yükümlüler ve öğrencilerin katılımı ile yükümlülerin ağaç sevgisini kazanmalarım sağlamak, tekniğine uygun ağaç dikimi hakkında bilgi vermek ve ağaçlandırmanın önemini vurgulamak amacı ile hazırlanan projeye; Yunus Emre İlköğretim Okulunda yapılan etkinlik ile başlanıldı.

Etkinliğe Erzincan Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Ferhat Uçar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Güler, Çevre ve Orman Müdürü Zakir Karartı, Kamu yararına çalışma cezası alan hükümlüler ve okulda öğrenim gören öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması Erzincan Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar tarafından

yapıldı.. Konuşmasında 2006 yılından beri faaliyet gösteren Denetimli Serbestlik sisteminin önemli bir parçası olan Kamu Yararına Çalışma cezalan infazı kapsamında 2009 yılında toplam 71 hükümlü tarafından 24.368 saat çalışma cezasının infaz edildiği, çalışma yaptırımlarının daha çok eğitim kurumlan, sağlık kurumlan ve ağaç dikim bakım işlerinde çalıştırıldığını, bu şekilde kamu yararına hizmet üretildiğini ifade etti. Denetimli Serbestlik sisteminde; Mahkemeler tarafından verilen kararlar doğrultusunda; meslek veya sanatı olmayan kişilerin "Bir Meslek veya Sanat Öğrenmek amacıyla Bir Eğitim Kurumuna yada Programına Devam" yükümlülüğü verildiği, uyuşturucu kullananların 'Tedavi ve Denetimli Serbestlik Yükümlülüğü" verilerek tedavi ve rehabilitasyon edildiği, kişi hakkında "Rehber görevlendirilebildiği", "Kamuya Yararlı Bir İşte Çalışma Yaptırımına", "Belirli Yerlere Gitmekten Men", Ya da "Konutta İnfaz" yükümlülüklerine dair kararlar verildiği, bu şekilde suçluların iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Ağaçların ülke ekonomisine katkısından, ağaç sevgisinin gelecek nesillere aktarılmasının, okul bahçelerinin yeşil olmasının öneminden bahseden Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar Erzincan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra ağaç dikimine geçildi. Ağaçlar kamu yararına çalışma yaptırımı bulunan yükümlüler ile etkinliğe katılanlar tarafından okul bahçesine dikildi. Proje kapsamında ağaç dikimi yapılacak olan diğer okullara ağaçların kamu yararına çalışma yaptırımı olan yükümlüler tarafından dikileceği bildirilerek etkinliğe son verildi.

HÜKÜMLÜLERE AĞAÇ DİKME CEZASI
HÜKÜMLÜLERE AĞAÇ DİKME CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 16:29:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 16:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?