18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

İl defterdarı Aktaş'tan uyarı

Erzincan Il Defterdarlığı tarafından, mükelleflerin Şubat ayı sonuna kadar vergi dairesine beyannamelerini vermeleri gerektiği vurgulandı.

Erzincan Defterdarı Ali Aykaş, yaşanan vergi kaçırma olaylarının oluşmaması için incelemeler yapıldığını, bu suretle mükelleflerin vergi dairesine beyannamelerini vermeleri gerektiğini kaydetti.

Şubat ayı sonuna kadan Erzincanlı mükellefin vergi beyanınında bulunmasını beklediklerini anlatan Aykaş;"Erzincan Il Defterdarlığı olarak misyonumuz mükelleflerimizi hakları ve vergisel ödevleri konusunda bilgilendirmek, mükellef odaklı çözümler üreterek bütün mükelleflerimiz için Vergi Kanunlarını adil ve etkin bir şekilde uygulamaktır. Çalışmalarımız kapsamında kayıt dışı çalışan, belge düzenine uymayan, özetle vergi kaçıranlar için riskli ortamlar oluşturulmak suretiyle uygulamalar yapılmıştır.Bu uygulamalarımız sonucunda 2007 yılanda sektörler itibariyle beyan döneminde değerlendirilmek üzere mükellef grupları bazında veriler toplanmıştır. Şubat ayından itibaren yeni beyan dönemine giriyoruz. İlk aşamada basit usulde vergilendirilen mükellefimiz için beyanname verme dönemi başladı. Bu kapsamda vergilendirilen mükelleflerimizin beyannamelerini Şubat'ın 25. günü akşamına kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine vermeleri gerekmektedir. Beyan edilen vergiler ise Şubat 2007 ve Haziran 2007 aylarında olmak üzere iki taksit halinde ödenebilecektir." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 17:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?