30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

İl Genel Meclisi toplandı

29 Mart Seçimlerinde göreve seçilen İl Genel Meclisi üyeleri ilk toplantılarını yaptı.

Yapılan görev bölümünde Ünal Tuygun, İl Genel Meclisi Başkanı oldu.

Erzincan İl Genel Meclisi üyeleri bugünkü toplantı öncesi belediye binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sundular. Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Erzincan İl Genel Meclisi üyeleri katılırken, en yaşlı üye Samet Çakmak ile en genç üyeler Oktay Kılınç ve Recep Gündüz Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından meclis toplantı salonuna geçildi. Toplantıya en yaşlı üye Samet Çakmak başkanlık yaparak, hayırlı olması dileklerinde bulundu. Meclisin en yaşlı üyesi olan Samet Çakmak, toplantının açılış konuşmasında "Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan'da da demokrasinin şartlarına uygun seçimleri tamamladık. Seçim sonuçları ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hangi siyasi partiden olursak olalım, hepimizin tek düşüncesi Erzincan'a hizmet etmek olduğunu söyledi.

Ardından Meclis Başkanlığı seçimine geçildi. Toplam 21 üyeden 20’sinin hazır bulunduğu toplantıda başkanlık seçimine tek aday olarak giren Ünal Tuygun, üyelerin tümünün oyunu alarak İl Genel Meclisi Başkanı oldu.
Meclis üyelerine teşekkür eden İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, meclis üyeleriyle birlikte önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Yerel yönetimler de uzun bir süre görev yaptığını ifade eden Ünal Tuygun, konuşmasında "23 yıla yakın bir süre yerel yönetimlerde hizmet yaptım, bulunduğum bu koltuğun altında ezilmemek, bu koltuğun üstünde kibirlenmemek, sizlere ve Erzincan halkına adaletli, merhametli ve Erzincan'ı geleceğe taşıyacak bir hizmet aşkıyla bu makama oturuyorum.”dedi.

Tüm meclis üyelerinden Erzincan'ın kalkınması konusunda proje üretmeleri çağrısında bulunan İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, konuşmasında "Yeni çıkan yerel yönetimler yasasında il genel meclisine geniş yetkiler verilmiştir. Geçtiğimiz dönemde güzel hizmetler yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.Bu makamlar gelip geçicidir, hayatım boyunca da bulunduğum koltuklarda da hiçbir zaman o koltuklardan itibar almadım. İnşallah oturduğumuz bu koltukların hakkını verir, proje üreten, istihdam noktasında güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk meclis toplantısında kısa süre ara verildi. Daha sonra meclis başkan vekilliği ve çeşitli komisyonlara üyelik seçimi yapıldı
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?