23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

İl planlama kurulu toplantısı

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü Yaygın Eğitim Kurumları Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantısı Üzümlü ilçesinde yapıldı.

Üzümlü Halk Eğitimi Merkezi salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek başkanlığında düzenlene toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HEM Başkanı Özer Hayli, Erzincan HEM ve ASO Müdürü Nevzat Düner, Kemaliye, İliç, Kemah, Refahiye, Üzümlü, Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli ilçe milli eğitim müdürleri, HEM müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Toplantıda 2007-2008 eğitim öğretim yılı yaygın eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi yapılarak her ilçe kendi faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu, faaliyetlerde karşılaşılan sorunları ve bunların çözüm yolları konusu tartışıldı. Ayrıca Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde açılacak olan yaz dönemi kurslarının açılması için ilçeler arasında fikir alışverişi yapıldı.

Erzincan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HEM Başkanı Özer Hayli, toplantıda yaptığı konuşmada, MEB Çıraklık Eğitimi Genel Müdürlüğü’nce açılmamsı planlanan okuma yazma öğretimi kampanyasına ait genelge hakkında bilgi vererek, genelgede sözü edilen konuların titizlikle yerine getirilmesi ve bu süreç içerisinde yapılacak çalışmaların teorik yönleri hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışmaların 3 ayda bir rapor haline getirilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgilendirileceğini vurgulayan Hayli, katılımcıların kampanya çerçevesinde diğer tüm resmi kurumların desteğini sağlayarak yapılacak olan alan taraması sonrasında kursların ivedilikle açılması özen gösterilmesini ve okuma yazma bilmeyenlerin oranının düşürülmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek’de konuşmasında, yaz kurslarının ve okuma yazma kurslarının önemini gündeme getirerek önemi üzerinde durdu.

Zeybek,” Erzincan yaz aylarında köy ve şehir nüfusu olarak artan bir il konumundadır. Bu açıdan buraya gelenlerin tatil boyunca zamanlarını değerlendirebilmeleri için çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere yer verilmelidir. Bu konuda HEM’e görev düşmektedir. 2007-2008 eğitim öğretim dönemi HEM açısından verimli bir yıl olmuştur. Aynı başarının 2008-2009 eğitim öğretim yılında da devam edeceğine inancım sonsuzdur”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 14:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?