22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

İlçelerin tarımsal yapısı görüşüldü

Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek, müdür yardımcısı Osman Çakır, KKYDP. Koordinatörleri Karabey Atıcı, Vehbi Kahraman ile birlikte Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş'ı makamında ziyaret ederek ilçelerin tarımsal yapısıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Ali Lek, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının faaliyetleriyle ilgili olarak her türlü görüş ve desteğe hazır olduklarını belirtti.

Lek;" Erzincan bitkisel ve hayvansal üretim açısından geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Diğer ilçelerimiz de olduğu gibi Çayırlı ilçemizde de bu manada gerekli destek verilecektir. Tarla bitkilerinden örtü altı yetiştiriciliğine kadar bitkisel ve hayvansal üretim noktasında son yıllarda büyük aşamalar kaydeden Erzincan kendi bölgesinde bir tarım merkezi konumuna emin adımlarla ilerlemektedir. Bakanlığımız tarafından sağlanan teşvik ve desteklemenin yanında İl Özel İdaremizin sektöre sağladığı imkanlar modern tarıma geçişte çiftçilerimize büyük bir kaynak sağlamaktadır. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla istenilen hedefe ulaşılması için gayret gösterilecektir. Bundan Erzincan ekonomisi karlı çıkacaktır." dedi.

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş' da açıklamasında bu tür ziyaretlerin ve bilgi alışverişinin ilçe de tarımın gelişmesinde önemli rol oynayacağını vurgulayarak, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Çayırlı' da tarımsal alanda yapılacak proje çalışmalarına kaymakamlık olarak her türlü desteğin sürdüreceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?