5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

İliçliler teröre karşı tek yürek oldu

İliç ilçesinde İliç ve Köyleri Eğitim Kültür ve Toplumsal Yaşamı Geliştirme Derneği'nin organize ettiği ve ilçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütlerinin de desteklediği "Teröre Lanet Şehit ve Gazilerimize Destek" mitingi gerçekleştirildi. Yürüyüşe halkın yoğun katılımı dikkat çekti.

İlçe hükümet konağı bahçesindeki Atatürk anıtı önünde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yürüyüş boyunca PKK aleyhine, şehit ve gazileri övücü sloganlar atıldı. İlçe esnafı da işyerlerini bayraklarla donatarak yürüyüşe katılanlara destek verdiler. Erkeklerin yoğun olduğu yürüyüşte kadınlar da en ön saflarda yerlerini aldılar.

İliç Kaymakamı Yakup Güney, yaptığı konuşmada, ülkenin son günlerde yaşadığı zor durumdan söz ederek, "Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi " Söz konusu vatansa gerisi teferruattır". Türk ulusunun şanlı tarihinden nasibini alamamış bir avuç eşkiyanın yaptığı bu hain saldırılar milletimizin birliğini, ülkemizin bütünlüğünü bozamayacaktır. Acımızla, şehitlerimizle yüreğimizin derinliklerinden koparılan canlarımızla yanıyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyetiolarak dimdik ayaktayız."dedi.

VATANIMIZ İÇİN BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

İliç Belediye Başkanı Ramazan Buran ise konuşmasında ,"Gün ne iktidar, ne muhalefet ve nede politika olarak tanımlanmadan hep birlikte tek vücut olarak birlik ve beraberlik içerisinde acımızı yüreğimize gömerek yolumuza devam etme günüdür. Bugün burada ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağını haykırmak ve askerlerimize kalleşce yapılan saldırıyı nefretle kınamak için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye'nin tek dostu 70 milyon vatandaşıdır. Türk Milleti olarak vatanımız için bedel ödemeye hazır olduğumuz gibi bedel ödetmeyede hazırız"diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında okunan duygu yüklü şiirlerin okunması sırasında birçok vatandaşın gözyaşlarına boğulduğu gözlendi. Teröre lanet mitingine katılan bir grup vatandaş da askerlik şubesine giderek askere gitmek için kayıt yaptırmak istediler. Miting olaysız bir şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 15:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?