18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

İlkokulda içme suyu sıkıntısı

Çayırlı ilçesine bağlı Verimli köyünde eğitim öğretime açık 8 yıllık ilköğretim okulunda içme suyu ve lojman sıkıntısı had safhada.

Verimli köyü muhtarı Yakup Bağ, yaptığı açıklamada, 230 öğrencinin taşımalı eğitim gördüğü ve 12 öğretmenin görev yaptığı okulda yıllardır içme suyu ve lojman sıkıntısının yaşandığını belirtti.

Bağ;" Köyümüzdeki 8 yıllık ilköğretim okuluna çevremizdeki 8 köyden taşımalı eğitime tabi öğrenciler gelmektedir. 2003 yılında eğitim öğretime açılan okulda o günden beri içme suyu olmadığından yeterli temizlik sağlanamadığından öğrencileri hastalığa yakalanma riskiyle karşı karşıya bulunuyorlar. Bu konuda ilçe kaymakamlığımızın çalışmalar yürütmesine rağmen bugüne kadar içme suyu sıkıntısı kesin çözüme kavuşturulamadı.5 yıl önce köye 4 kilometre uzaklıkta getirilen içme suyu kaynağının kuruması ve taşıyıcı boruların kapasitesinin düşük olması nedeniyle köye gelen içme suyu ihtiyaca cevap verememektedir. Okulumuzun yanı sıra köyün 30 hanelik mahallesinde de içme suyu sıkıntısı yaşanmaktadır. Komşu köylerimiz olan Hastarla ve Kavaklık köyleri sınırları içerisindeki su kaynaklarının köyümüz şebekesine bağlanması halinde bu sorunumuzda çözüme kavuşturulabilir. Okulumuzun bir diğer sorunu da lojman sıkıntısıdır. 12 öğretmenin görev yaptığı okula ait 4 adet lojman bulunmaktadır. Bu lojmanlardan birinde hizmetli kalırken diğer lojmanlara öğretmenlere tahsis edilmiştir. Şuan öğretmenlerimizin bekar olduğu halde lojman sıkıntısı yaşanıyor.Onların evli olması halinde bu sıkıntının boyutu daha da büyüyecektir. Ayrıca okulumuz bahçesinin çevre istinat duvarının yapımı ile bahçenin kilit parke taşı ile kaplanmasını istiyoruz. Sorunlarımızın çözümü için yetkililerin yardımını bekliyoruz"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?