18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

İnşaatın çatısından atlamak istedi

Erzincan'da işsiz olduğu gerekçesiyle çıktığı 3 katlı inşaatın tepesinden atlamaya çalışan şahıs, polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre akşam 19.00 sıralarında 13 Şubat Caddesi üzerinde yapımı devam eden 3 katlı inşaatın çatısına çıkan Cengiz Y. kimsenin kendisine iş vermediğini ve 3 çocuğunun aç olduğunu ileri sürerek 3. kattan kendini atacağını söyledi. Çevreden geçen vatandaşların ikna edememesi üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Ambulansta bulunan sağlık personeli ve itfaiye ekipleri, olay yerinde gerekli tedbirleri aldı. Çevredeki meraklı vatandaşların şaşkın bakışları altında, "Kimse bana iş vermedi, hepsi yalancı" diye haykıran vatandaşın, bulunduğu yerden alınabilmesi için itfaiye merdiveni uzatılsa da Cengiz Y. kendisine yaklaşan itfaiyeciyi aşağıya atlamakla tehdit etti. Bunun üzerine, vatandaşların yardımı ile Cengiz Y.'nin bulunduğu binanın altına branda gerildi. Brandayı tutan vatandaşlardan bazıları bir yandan da cep telefonu ile görüntü alırken, biriken kalabalıkta simitçiler ise simit satma telaşına düştü.

Polisin tüm çabalarına rağmen bir türlü bulunduğu yerden alınamayan Cengiz Y. Ulaştırma Bakanı ve Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım'ın Danışmanı Eray Sarıkaya'nın uzun süren ikna çabaları sonucu çatının kenarından alınabildi. Bakan Danışmanı Eray Sarıkaya ile birlikte binadan inen vatandaş, uzun süredir işsiz olduğunu ve kimsenin kendisine iş vermediğini dile getirerek, bu nedenle alkol aldığını söyledi. Cengiz Y. polis aracıyla karakola götürüldü. 3 çocuk babası olan Cengiz Y, geçtiğimiz yıl da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan süs havuzuna girerek intihara teşebbüs etmiş polis uzun süren çabalar sonucu olaya müdahale edebilmişti.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 11:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?