18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

İş adamlarından Avrupa çıkarması

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonu ile Erzincanlı iş adamlarından oluşan heyet Almanya'nın Karlsruhe kentinde düzenlenen Resale Uluslararası Kullanılmış Makina ve Ekipman Fuarı'na katıldı.

Metal, ağaç, yapı ve inşaat, tarım, tekstil, gıda, plastik ve paketleme sektörlerinde ekipman ve iş makinalarının sergilendiği fuarda Erzincanlı esnaf ve işadamları incelemelerde bulunarak, kendi sektörlerine yönelik bilgi alışverişinde bulundu.
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç başkanlığında gerçekleşen fuarda 29 ülkeden gelen 528 sergileyen bulunurken 160 binin üzerinde makine görücüye çıktı. 120 ülkeden gelen ziyaretçinin katıldığı fuar alanı 25 bin metrekare büyüklüğünde 2 adet sütunsuz holden oluşuyor.

Fuar gezisi ardından bir açıklama yapan ETSO Başkanı Aydın Yalvaç, fuar gezininin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek. Tüm Avrupa'nın kullandığı ekipman ve araçların yerinde incelendiğini kaydetti.

Yalvaç, Erzincanlı işadamlarının, fuarda tanıtılan araç ve ekipmanlara yabancı olmadığını da kaydederek; "Avrupa da kullanılan iş makinaları Türkiye ve Erzincan'da da esnaf ve işadamlarımız tarafında bilinmekte ve kullanılmakta. Erzincanlı işadamlarımızın Avrupa'da kullanılan bir çok ekipman ve iş makinasını kendi sektörlerinde kullanmaları gerçekten sevindiricidir."şeklinde konuştu.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası heyeti fuar gezisinin ardından, Almanya'nın bir çok kentine de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Frankfurt, Düsseldorf ve Distburg başta olmak üzere çeşitli eyaletlerde konaklama fırsatı bulan heyet, Almanya gezinin ardından Fransa Paris'te de iki gün konaklama fırsatı buldu. Düzenlenen gezi ve ziyaretlerde Avrupa'nın tarihi binalarını da görme fırsatı buldu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 22:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?