30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

İşçi dostu rektör

 E.Ü. Rektörü Prof Dr. Erdoğan Büyükkasap, üniversitenin yerleşke inşaatlarında çalışan 150 işçi için kokteyl düzenledi.
Erzincan Üniversitesi Eğitin Fakültesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen kokteyle, Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Meslek Yüksekokulu Teknik Bölümler Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Akaltun, bazı öğretim üyeleri ve yerleşke inşaatında çalışan işçiler katıldı. İşçiler ile tek tek ilgilenen ve onlarla sohbet eden Rektör Büyükkasap, daha sonra çalınan müzik eşliğinde eğlendiler.


Erzincan Üniversitesinin gelişmesi ve ilerlemesi noktasında takım ruhunun şart olduğunu ifade eden Rektör Büyükkasap, “Biz Erzincan Üniversitesi olarak büyük, güçlü ve mutlu bir aileyiz. Bu aile içerisinde rektöründen işçisine kadar herkes omuz omuza, kol kola Erzincan Üniversitesinin ve Erzincan’ın geleceği için yürümektedir. Enerjimizi sevgi ve hoşgörü kültürünün beşiği sıra dışı bir şehir olan Erzincan ve halkından alıyoruz. Yerleşkedeki inşaatlarımızda işçilerimiz ve şantiye ekibi yoğun bir tempoda çalışıyorlar ve çok yoruluyorlar. Bu akşam birlikte dinlenip ve eğleniyoruz. Eğer ortaya bir şey çıkaracaksak bunu hep birlikte çıkaracağız. Yerleşke öğrenim görecek yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitimi için katkıda bulunuyorsunuz ve sizin eserleriniz ortaya çıkacaktır.”dedi.


Erzincan Üniversitesi ailesinin birer üyesi olmanın heyecanını yaşadıklarını ve burada çalışmaktan gurur duyduklarını açıklayan inşaat işçileri ise, “Biz birçok bölgede çalıştık ama burada bize gösterilen ilgili hiçbir yerde gösterilmedi.

Bizlerde bu moralle üniversitenin yapılması noktasında özverili bir şekilde çalışmamızı sürdürüyoruz. İnşaatlarda döktüğümüz her betonda, başladığımız her telde oraya gelecek binlerce öğrenciyi hayal ederek onun bilinci ve sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bize ilgi gösterip ve burada ağırlayan rektörümüze teşekkür ediyoruz.”diye konuştular.
Kokteyle katılan işçiler daha sonra müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek işlerinin stresini attılar.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?