30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

İşçilerden fabrika önünde eylem

Erzincan’da İşten çıkarılmakla tehdit edildiklerini ve arkadaşlarının işten çıkarıldığını iddia eden işçiler bugün işyeri önünde bir basın açıklaması yaptılar.


Erzincan-Sivas Karayolu üzerinde bulunan özel mermer fabrikasının işçileri fabrika önünde eylem yaptılar . Kristal İş Sendikası iş yeri sorumlusu Deniz Kara, bir basın açıklaması yaparak arkadaşlarının işten çıkarıldığını kendilerinin de işten çıkarılmayla tehdit edildiğini söylediler.


Kristal İş Sendikası iş yeri sorumlusu Deniz Kara; “Mermer Fabrikasında çalışan personelleriz. Kristal iş sendikasına üye olduğumuz için bir kısmımız işten atıldı ve bir kısmımız da halende işten atılma tehdidiyle karşı karşıyayız. Çoğunluğumuz fabrikanın kuruluş sürecinden beri özverili olarak çalışmaktayız ve çalışma yaşamımızla ilgili pek çok sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunlarımız kişilik haklarımızı rencide edecek hakaretlere uğramaktan tutun, çalışma şartlarının ağır olmasına, sağlığımızı tehdit eden koşulların iyileştirilmemesinden tutun, düşük ücretle çalıştırılmaktan dolayı asgari geçim indiriminden faydalandırılmamaya kadar sıralanabilinir. Defalarca bu sorunlarımızın çözümü için işverenlerle görüşüldü ancak herhangi bir iyileşme sağlanamadı. Sonuç olarak bizlerde bu sorunlarımızın çözüle bilmesi için 2009 yılı Mayıs ayından itibaren Kristal iş sendikasına üye olduk. İş veren, sendikaya üye olmamıza karşı çıkarak önce bizleri sendika üyeliğinden ayrılmaya zorladı ve daha sonra sendikal örgütlülükten vazgeçmezseniz işten çıkarılacağımız şeklinde tehdit etti. Devamında önce 3 arkadaşımız keyfi bir şekilde işten çıkarıldı, bugün ise bir arkadaşımız daha işten çıkarıldı. Halen kalan 20 arkadaşımızda aynı tehditle karşı karşıyadır. Sorunlarımızın çözülmemesi nedeniyle sendikal örgütlenme hakkımızı kullanmak yasal ve en doğal hakkımızdır. Bizler Mermer Fabrikası çalışanları olarak işverenin bu antidemokratik tavrını kınıyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın işlerine geri alınmalarını ve sendikalı olma hakkımızın işverence kabulünü istiyoruz. Haklarımızı alıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?