30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Işıkpınar Köyü'nü kurtlar bastı

ERZİNCAN'DA KURT KOVALAMACASI

Erzincan merkeze 4 kilometre uzaklıktaki Işıkpınar köyüne inen kurtlar köylüler tarafından kovalandı. Av tüfekleri ile köy içerisinde süren kovalamacada köylüler tarafından bir kurt vuruldu.

Sabah saat 06.30 sularında Merkeze bağlı Işıkpınar köyüne gelen dört kurttan birisi köylüler tarafından öldürüldü. Köyün üst tarafında bulunan Horozötmez mevkiine sabah saatlerinde kurtların gelmesi üzerine köpeklerin uyarısıyla uyanan köylüler dört adet kurtla karşılaştılar. Köylülerin av tüfeği ile müdahalesi sonrası kurtlardan birisi öldürülürken diğerleri ise kaçtı.

Kurt saldırısı ihbarını alarak hemen olay yerine giden Erzincan İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri köylüler tarafından öldürülerek üzerine kireç dökülen kurdun vücudundan numuneler alarak acil bir şekilde numuneleri Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdiler. Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli numuneler alındıktan sonra kurdun öldürüldüğü bölge antiseptik ilaçlarla ilaçlanırken kurt imha edildi.

Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, kurttan alınan numunelerde kuduz hastalığı çıkması durumunda köyün karantinaya alınarak gerekli çalışmaların hemen başlatılacağını söyledi. Lek, vatandaşları kurt ve köpek gibi hayvanların ısırması durumunda durumun anında tarım il ve ilçe müdürlükleri ile en yakın sağlık kuruluşuna bildirilmesini istedi.

ERZİNCAN'DA KURT KOVALAMACASI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 09:29:04
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 10:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nedim Atilla AKTAŞ IP: 81.6.81.xxx Tarih : 13.11.2009 01:34:25

ben bursada ikamet etmekteyim ve vasgitliyim horazötmez den bu kuduz olan kurtlardan bir tanesini vurabilmişler fakat diğer 3 kurt neden bulunup imha edilmedi bu olay bizim ve çevre köyler için bir tehdittir