30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

İsrail'e öfke büyük

İsrail'in Filistin'e düzenlediği ve yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar, Erzincan'da düzenlenen bir mitingle telin edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Temsilciliği, Anadolu Gençlik Derneği ve Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Keyder) tarafından düzenlenen mitinge yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Ellerindeki Filistin bayrakları, saldırıları lanetleyen sloganların yazılı olduğu dövizler ve Filistin'de öldürülen çocukların tasvir edildiği oyuncak bebeklerle kadın ve çocukların da yer aldığı miting, İsrail aleyhine sloganların atılmasıyla başladı. "Filistin Hakkını Helal Et Bize",
"Kahrolsun İsrail", "İsrail Filistin'den Defol", Hamas'a Selam Direnişe Devam" şeklide slogan atıp tekbir getiren protestocular, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in kuklalarını yaktılar.

Kar yağışı altında gerçekleştirilen mitingde konuşan Keyder Başkanı Murat Aykal, İsrail'in dünyanın tek terörist devleti olduğunu belirterek, "Masum Gazze halkına yapılan saldırıları binlerce kez lanetliyoruz. Medeniyetler ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrısı yapan batı dünyasının sahte yüzü İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından Filistin'deki insanlar için dua okundu. Bu sırada bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Mitingde daha sonra büyük bir İsrail bayrağı benzin dökülerek yakıldı. Vatandaşlar, yakılan bayrağın üzerine basmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Bir süre daha slogan atan vatandaşlar olaysız bir şekildi dağıldı. Erzincan polisi miting sebebiyle geniş güvenlik önlemleri aldı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?