30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

İşte karşınızda kar raftingi

Akarsu raftinginde elde ettikleri başarılarla adından söz ettiren Erzincanlı raftingciler, son yıllarda kış sporları merkezlerinin gözde eğlencesi haline gelen kar raftinginde de sezonu açtı.

Erzincan-Sivas karayolunun 45. kilometresinde bulunan Akçay Kayak Merkezi'ne gelen Otlukbeli Gençlik Spor Kulübü'ne üye 10 raftingci, pompa yardımıyla şişirdikleri botlarını iple çekerek kayak merkezinin kuzeye bakan yaklaşık 200 metre yüksekliğindeki yamacına çıktılar. Botun devrilmesi tehlikesine karşı kasklarını takarak yaralanmalara karşı önlem alan raftingciler daha sonra kürekler yardımıyla hareket ettirdikleri botla hızla aşağı doğru kayıyor. Zamanla yukarı çıkmaktan yorgun düşen raftingcilerin
imdadına kayak merkezinin pistlerini ezen snowtrack aracı yetişiyor. Botlarını snowtrack'a bağlayan raftingciler kendileri de aracın arkasında yukarı çıkarak botla yeniden aşağı inmenin keyfini yaşıyor. Kayak merkezine gelen vatandaşları da kar raftingiyle tanıştıran Erzincanlı raftingciler, hem eğlenip hem de spor yaptıkları kar raftinginin en az akarsu raftingi kadar heyecanlı olduğunu söylediler.
Otlukbeli Gençlik Spor Kulübü Rafting Antrenörü Cem Korkmaz, kulüp olarak rafting sporunu geliştirmek ve Erzincan'ın tanıtımına katkıda bulunmak için çaba gösterdiklerini ifade ederek, "3 yıldır kar raftingi yapıyoruz. Artık geleneksel hale getirdik. Şehrimizden ve şehir dışından gelen insanlara burada kar raftingi yaptırarak günlerinin daha güzel ve zevkli geçmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda spor kulübümüzün öğrencilerini de her hafta buraya getirerek spor yapmalarını sağlıyoruz'' dedi.
Karın fazla olması halinde kar raftinginin daha zevkli yapılacağını dile getiren sporcular ise herkesi Erzincan'a beklediklerini belirttiler.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 13:37:38
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 13:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?