22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

İşte valiliğin öğrenci olayları açıklaması

Erzincan Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, önceki gün Erzincan Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler arasında yaşanan ve şehir merkezine taşan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "13.05.2008 günü saat 16.00 sıralarında Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi dış kısmında; aynı üniversitede eğitim gören karşılıklı iki küçük grup arasında darp olayı meydana gelmiş, darp olayında yaralanan 2 şahıs tedavileri için Erzincan Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiş. Bu esnada her iki yaralının arkadaşları 50-60 kişilik grup halinde devlet hastanesinin bahçesine gelmiş, bahçe içerisinde karşılıklı iki grup toplanarak tekrar kavga etmişlerdir."

Olay sonucunda 1 polis memuru, 1 özel güvenlik görevlisi ve 1 basın mensubunun yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "Meydana gelen olayların önlenmesi amacıyla gözaltına alınan karşıt gruplara mensup 24 kişi 14.05.2008 günü çıkarılmış oldukları adli makamlarca serbest bırakılmıştır. Güvenlik güçlerinin almış oldukları tedbirler neticesinde olaylar büyümeden engellenmiştir. Basına yansıdığı gibi bıçaklanan öğrenci olmamıştır. İlimiz genelinde alınan güvenlik önlemleri devam etmekte olup, fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında eğitim ve öğretim sorunsuz olarak devam etmektedir" denildi

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 19:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?