30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

İzne gelen asker kazada öldü

Erzincan'da bu sabah meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Sabah 07.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Ali Özel'in kullandığı 32 FH 716 plakalı otomobil, Refahiye istikametinden Erzincan'a seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Erzincan'a 7 kilometre mesafedeki Çatalarmut yol ayrımında meydana gelen kazada, sürücü Ali Özel(22) ve yanında oturan arkadaşı Serdal Sarı(22) hafif şekilde yaralanırken, arka koltukta oturan ve Tatvan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 1988'e 2 tertip olarak vatani görevini yaptığı öğrenilen Mehmet Ali Karaca(23), ağır yaralı olarak kaldırıldığı Erzincan Devlet Hastanesi'nde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kaza sonrası hastanede tedavi altına alınan sürücü Ali Özel kazayı şöyle anlattı:
"Her şey 15 saniye içerisinde oldu. Kurtarmaya çalıştım ama olmadı. Araç iki sefer sağa, sola yalpaladı. İki sefer kurtardım, üçüncüsünde kurtaramadım. 2 takla attık. Arabayla sırt üstü düştük. Arkadaşımın biri arabadan 20-25 metre uzağa fırlamıştı. Öteki arkadaşım da kemere sıkışmıştı. Onun kemerini kestik. Sonra da kazayı görenler ambulansa haber verdiler. Her şey bir anlık dalgınlıkta oldu."

Kazada araçta bulunan 3 kişinin Balıkesir'den okul arkadaşı oldukları ve Isparta'da buluştuktan sonra kiraladıkları araçla Ali Özel'in ikiz kardeşi Osman Özel'in acemi eğitimi gördüğü 59. Topçu Tugayı'ndaki yemin töreni için Erzincan'a geldikleri öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden 11 aylık asker Mehmet Ali Karaca'nın da Erzincan'daki arkadaşını ziyaret ettikten sonra Tatvan'daki birliğine dönmeyi planladığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 14:34:33
Güncelleme :27 Mart 2009 Cuma 14:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VEDAT ALİ ONUR IP: 81.214.110.xxx Tarih : 12.04.2009 11:24:42

ben mehmet alinin acemi birliğinden asker arkadaşım olayı daha yeni duydum kederli ailesine baş sağlığı arkadaşım kardeşim mehmetede allahtan rahmet diliyorum mekanın cennet olsun sevgili kardeşim6.JANDARMA KOMANDO ER EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI 6.BÖLÜK ÇAVUŞ ADAYI VEDAT AL (ADANALI)