5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Kaçak avcılara gözaçtırılmıyor

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü av kontrol ekipleri ile jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde Kasım ayı'nda kaçak avlanan 13 kişiye 5 bin 250 YTL para cezası uygulandı.

Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı konu ile ilgili yaptığı açıklama da yapılan kontrollerde avcılık belgesi bulunmayan, koruma altına alınan hayvanları avlayan ve avlanma limitlerine uymayan avcılar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince idari para cezaları uygulandığını söyledi. Karartı; "2007 - 2008 Av Dönemi içerisinde Erzincan merkez, Üzümlü ve Otlukbeli'de 13 adet avcının usulsüz av yaptığı tespit edilerek 5 bin 250 YTL. idari para cezası verildi. Avcıların cezalı duruma düşmemeleri için Avcılık belgelerini, Avlanma İzin belgelerini üzerlerinde bulundurmaları ve avlanma zaman ve limitlerine uymaları gerekmektedir.

Avcılık Belgesi olmayan kişilerin avlama hakkı bulunmadığından cezalı duruma düşmemeleri için müracaat ederek avcı eğitim kurslarına katıldıktan sonra avcılık belgesi ve avlanma izin kartı almaları zorunludur" şeklinde ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 14:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?