22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kadın Meclisi ilk toplantısını yaptı

Yerel Gündem 21 Projesi kapsamında kurulan Erzincan Kadın Meclisi ilk toplantısını yaptı.

Erzincan Belediyesi meclis salonunda düzenlenen ve sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri ve gönüllü kişilerin katıldığı toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk başkanlık etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan toplantının açış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Projesi Erzincan Genel Sekreteri Celil Atilla Uymaz; Türkiye'de sivil yapılanmaların artık yönetimde söz sahibi olduğunu belirterek," Bu yapılanmalar yerelde şehirleri ve bölgeleri, genelde ise Türkiye'yi siyasiler ile birlikte yönetmeleri noktasında demokratik açılımların geliştirdiğini görmekteyiz. Kent Konseyi, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclislerinin ve bunlara bağlı alt çalışma gruplarının bundan böyle projeler üreterek, öneriler sunarak Erzincan Belediyesi yönetimine ortak olmuştur."dedi.

Toplantıda daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ise "Biz bir Kent Konseyi kurduk. Ayrıca Gençlik ve Kadın Meclisleri kurduk. Kadın Meclisinin ilk toplantısını yaptık. Bu toplantılar. bu güne kadar ülkemizde yerleşmiş bir yönetim yapısına ve bu yapının bütün direnmelerine rağmen demokratik bir yönetim kurma adına hükümetimiz ve yerelde de bizlerin yoğun bir çaba içerisinde olduğumuzun resmidir. Erzincan'da her gruptan, her düşünceden, her inançtan insanlar, bu meclislerde yer alacak ve bu meclisler halkın sesi olacak. Yatırımlarımızı, projelerimizi ve hepsinden önemlisi yönetim anlayışımızı artık bu meclisler şekillendirecek. Biz bu meclisler ile sık sık bir araya geleceğiz ve aldıkları kararları Belediye Meclisimiz gündemine taşıyacağız. Erzincanlılara sesleniyorum. Bu çalışmaları önemsesinler ve buralarda görev alsınlar"diye konuştu.

Başkan Buyruk’un konuşmasının ardından yapılan seçimle, Erzincan Kadın Meclisi Başkanlığına Fatma Öztürk seçildi. Öztürk de kadın meclisinin ilk aktivitesi olarak Erzincan Belediyesi ile işbirliği içerisinde, şehrimizde yaşayan ihtiyaçlı bayanların el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları ürünlerini satabilecekleri bir kermes düzenlemek olduğunu söyledi. Öztürk ayrıca yerelde güçlü bir kadın yapılanmasının Erzincan'ın çıkarlarına olacağını ve bu meclisin Erzincan'lı kadınların sesi olacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 10:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?