30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

'Kadın ve Hukuk' konulu panel

Erzincan Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Hukuk’ konulu panel, Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.


Erzincan ve Ankara Barosu avukatları ile Erzincan Üniversitesi’nden (EÜ) bir araştırma görevlisinin konuşmacı olarak katıldığı panele, Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Afşar, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Ali Haydar Dereli, Erzincan Baro Başkanı Can Tekin, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim elemanları ve davetliler katıldı.


İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı, Erzincan Baro Başkanı Can Tekin yaptı. Konuşmasında, Türkiye’de kadınların yüzde 58’inin şiddet gördüğünü ifade eden Can Tekin, yapılan araştırmalarda Türkiye’nin kadına şiddet uygulayan ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, “Şiddet kişinin, kişiliğini, güvenini ve gururunu kaybetmesine sebep olmaktadır. Toplumun yarısını oluşturan kadının şiddete uğraması, çocukların, ailesinin ve toplumun ruh sağlığını bozuyor. Bununla mücadele etmek her mesleğin ve herkesin görevidir. Ama en başta biz avukatların görevidir” diye konuştu.
Paneli yöneten Ankara Barosu Avukatı Senay Ertem, bazı yazarların kadına yönelik şiddetle ilgili kaleme aldıkları yazılardan örnekler verdi. Senay Ertem, kadına yönelik şiddetin aile ve toplum üzerinde etkilerinden söz etti.


Yapılan konuşmaların ardından, Ankara Barosu’ndan Avukat Seda Yılmaz Ataman “Uluslar arası ve Ulusal Mevzuatta Kadın Hakları”, Avukat Elif Kabadayı Tatar, “Toplumsal Cinsiyet ve Kadının İnsan Hakları”, “Erzincan Barosu’ndan Avukat Şeyda Nur Adıgüzel, “4320 Sayılı Ailenin Korunması Hakkında Yasa” ve Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ahmet Nar da, “Evlilik Birliğinde Yasal Mal Rejimi” konularında katılımcılara bilgi verdiler

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?