23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Kadınlara zehir dersi

Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı ve zararları konusunda eğitim çalışmalarını sürdüren Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ekiplerince Halk Eğitim Merkezi ve Kız Kur'an kurslarına devam eden kursiyerlere uyuşturucu konusunda dersler verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitmeni Cafer Ünlü, kursa katılan bayan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi salonunda verdiği sigara, alkol ve uyuşturucu dersinde, seminerlerin düzenlenmesindeki esas amacın lise ve üniversite çağına gelmiş gençler ile genç kızların uyuşturucu tuzağına düşmemeleri için olduğunu belirtti. Ünlü;" Birçok ülkede ciddi bir tehlike olarak ortaya çıkan sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ve kaçakçılığı insan sağlığını ve dolayısıyla toplum yapısını bozmaktan öte dünya ülkeleri için de bir tehdit özelliği taşımaktadır. Artık günümüzde uyuşturucu madde bağımlılığı ve kaçakçılığı basit, bireysel suç olmaktan çıkmış, büyük sermaye gerektiren, ideolojik organize faaliyetler halini almıştır."dedi.

UYUŞTURUCU KULLANIMI EĞİTİM YOLUYLA ÖNLENİR

Günümüzde özellikle uyuşturucu ve sigara kullanım yaşının çok küçük yaşlara kadar düştüğünü ifade eden Ünlü, uyuşturucu denilince esrar, afyon, kokain LSD gibi uyuşturucu özelliği olan maddelerin akla geldiğini ifade etti. Ünlü," Alkollü içkiler ise içildiğinde insanı sarhoş eden her türlü içkilerdir. Alkollü içkiler ve uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık meydana getirir. Sigara ise toplumumuzda kullanımı yaygın olan bir keyif maddesidir. Ülkemizde uyuşturucu maddelerin yapımı, satışı, kullanılması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Bu yasaya uymayanlar suç işlemişlerdir. Suç işleyenlere de ağırlaştırılmış hapis cezası uygulanır. Uyuşturucu maddelerin bir bölümü ilaç yapımında kullanılmaktadır. Bu amaçla bazı uyuşturucu maddelerin üretimine hükümet belirli koşullarda izin verir. Topluma,aileye ve bireye zararlı olan içki,sigara ve uyuşturucuların kullanımı ancak eğitim yoluyla önlenir. Çocuklarımıza sevgiyi aşılamamız gerekiyor. Sevgisiz kalan çocuklar sigara, alkol ve uyuşturucu madde ile tanışıyorlar. Bu Maddelerin kullanılmaması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu konuda herkes elini taşın altına sokmalıdır.Yine bu kapsamda il merkezindeki eğitim öğretime açık 8 lisede öğrenim gören 346 kız ,297 erkek olmak üzere toplam 643 öğrenciyi bilgilendirildi.”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?