22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kalecik köyü yeniden kuruldu

Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Kalecik köyünde 1990 yılında yaşanan heyelan sonucu başka bir alanda başlatılan köyü yeniden kurma çalışmaları tamamlandı. Geçici kabulleri yapılan 56 adet afet konutu noter huzurunda çekilecek kurayla hak sahiplerine teslim edildi.

Erzincan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Afet İşleri Şube Müdürü Kadir Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 1998 yılında Kalecik köyü yerleşim alanında yapılan inceleme sonrasında hazırlanan Jeolojik Etüt Raporunda heyelan nedeniyle köyün tamamının nakledilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti.

Çelik;" Tercan'a 45 kilometre uzaklıkta bulunan Kalecik köyünde 2002 yılında yapımına başlanılan 56 adet afet konutu inşaatı yetkili müteahhidin işi bırakması nedeniyle durdurulmuştu. 2006 yılında 2 milyon 100 bin YTL bedelli olarak ihale edilerek yeniden yapımına başlanılan 56 afet konutu inşaatı Nisan 2008 tarihinde tamamlanarak Temmuz ayı içerisinde de hak sahiplerine teslim edilmiştir."dedi.

Çelik, jeoloji etüt raporunda belirtilen heyelan nedeniyle 64 konutun nakledildiğini, bunlardan 4 afetzedenin kanuni süre içerisinde talep ve taahhütname vermediğini , 4 afetzedenin de kanuni süresi içerisinde borçlandırma yapmadığından hak sahipliklerinin iptal edildiğini vurguladı.

Çelik," 88 bin metrekarelik bir alanda kurulan konutların her biri 92 metrekare olup 37 bin 500 YTL'ye mal olmaktadır. Konutlarını teslim alan köylü vatandaşlara 2 yıl ödemesiz. 20 yıl vadeyle faizsiz olarak geri ödeme imkanı tanındı. Konutların yapım ve kalite bakımından şehirdeki konutlardan hiçbir eksikliği yoktur. Konutların yapımında kullanılan tüm malzemeler TSE damgalı olup aynı zamanda ısı yalıtımlı mantolama sistemlidir. Köy yerleşim alanında ayrıca sağlık ocağı, köy konağı, cami, ticarethane ve otopark gibi tesislerin yapımı içinde gerekli olan arsa tahsis edilmiş olup ileriki yıllarda yapılması planlanmıştır"diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 09:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?