30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kampüs inşasında gece mesaisi

Erzincan Üniversitesi’nin Yalnızbağ Yerleşkesi’nde inşa edilen binaların yapımı gece-gündüz devam ediyor.

Erzincan Üniversitesi’nin il merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Yalnızbağ Yerleşkesi’ndeki çalışmaları basın mensuplarıyla birlikle yerinde inceleyen Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, ilgililerinden bilgi aldı. Yerleşkedeki, inşaat çalışmalarının, alanda ışıklandırma yapılmak suretiyle gece de sürdürüldüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, 200 işçinin gece 23.00’a kadar çalıştığını söyledi. Bu kapsamda, Fen-Edebiyat Fakültesi binasının, belirlenen zamandan önce bitirilmesinin amaçlandığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, Erzincan Üniversitesi’nin, hem akademik anlamda, hem de fiziki anlamda büyümesi yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, “Erzincan Üniversitesi ideallerine kavuşma yolunda mesai kavramı tanımadan, gece gündüz çalışan bir ekiple yoluna devam ediyor. Yalnızbağ Merkez Kampüsü, Fen Edebiyat Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu’na ait 3 farklı binanın toplam 75 bin metrekare kapalı alana sahip inşaatımız sürüyor. Bu inşaat çalışmaları, toplam 300 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak kampüsümüzün inşaat alanının dörtte birini oluşturuyor. Bu çok önemli bir rakam. Önümüzdeki günlerde hayırseverlerimizin de elini taşın altına koyarak başlatacağı inşaatlarla muhtemelen ileride 300 bin metrekare kapalı alanın yarısına kavuşmuş olacağız. Bu da bir üniversite için çok önemli bir gelişmedir. Kısaca, yaklaşık 18 Milyon TL’lik yatırım ödeneğimizi verimli bir şekilde kullanabilmek için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor” diye konuştu.

Çalışanları moral vermek ve motivasyon kazandırmak amacıyla kendilerinin zaman zaman ziyaretlerde bulunduklarını dile getiren Rektör Bülükkasap, “Bu gece gündüz inşaat alanından yükselen sesler Erzincan’ın geleceğine ışık tutacak. Bu güzellikleri ileriki yıllarda hep beraber yaşamayı umut ediyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf aydın eğitim fakültesi IP: 212.156.94.xxx Tarih : 25.09.2009 11:08:14

sayın rektörüm sizin çalışmalarınızı gıbta ile izliyorum gercekten mükemmel bir performans ve erzincan için cok büyük kazanç sizlerle gurur duyuyoruz allah başımızdan eksik etmesin  en kısa zamanda yeni yerimize taşınmak istiyoruz iyiki varsın büyük hocam