3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Kampüste yoğun mesai

Erzincan Üniversitesi’nde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı akademik takvimine göre derslerin başlamasına sayılı günler kala, Erzincan kent merkezindeki bazı birimlerinin Yalnızbağ Kampüsü’nde eğitim-öğretime sorunsuz başlaması için yeni yerleşkede yapımı süren binaları süratle tamamlama, tamamlanan binalara ise taşınma işlemleri tüm hızıyla sürüyor.

Sivil Havacılık Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Üniversitemizin yeni yerleşkesinde yapımı tamamlanan Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu binasında, akademik faaliyetlerini sürdürecek. Sivil Havacılık Yüksekokulu binasına taşınma çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan fakülte ve yüksekokullardan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, söz konusu binanın zemin katında, Sivil Havacılık Yüksekokulu 1. Katında, İlahiyat Fakültesi ise 2. Katında yeni eğitim-öğretim yılında, yükseköğretim faaliyetlerine başlayacaklar.

Yeni Yerleşkede yapımı büyük ölçüde tamamlanan bir diğer eğitim yuvası Fen-Edebiyat Fakültesi binasında ise yeni eğitim-öğretim döneminde yükseköğretim faaliyetlerini sürdürecek fakültelerden Fen-Edebiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’nin aynı binaya taşınma işlemleri tamamlandı. Akademik ve Idari personelin ilgili oda ve birimlerine yerleştiği her iki binada derslikler bölümlerce ortak kullanılacak. Dersliklerde gerekli araç ve gereçlerin sınıflara yerleştirilme çalışmaları da görevlilerce hummalı bir şekilde yürütülüyor. Ayrıca binalarda akademik ve idari personel ile öğrencilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kantin, yemekhane, vb. hizmet birimlerinin yeni akademik takvime göre derslerin başlayacağı 1 Ekim 2012 tarihine kadar tamamlanması için ilgili birimlerde yoğun çalışmalar yapılıyor.

Yeni eğitim-öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakültemizin Yalnızbağ Kampüsü’ne taşınmasıyla boş kalan binaya ise Araştırma Hastanesine yakın olması dolayısıyla gelecekte sağlık yerleşkesi oluşturulması düşünülürken, rektörlük yanındaki binada faaliyet gösteren Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu taşınacak. Aynı binada ki yerleşik üniversite merkez kütüphanesi de yeni yerleşkedeki Fen-Edebiyat Fakültesi binasının üst katına taşınarak yeni eğitim-öğretim döneminde faaliyetlerini burada sürdürecek. İlahiyat Fakültesi’nden boşalan bina ise Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokuluna kalacak. Hukuk Fakültesi ise şimdiki faaliyet gösterdiği kendi binasında eğitim-öğretimine devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2012 Çarşamba 16:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?