22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kamu-Sen özür kampanyasını eleştirdi

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Erzincan İl Temsilcisi Savaş Ağsu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde gündemi meşgul eden, "Ermenilerden Özür Diliyoruz" kampanyasına sert tepki gösterdi. 

Açıklamasında, Türk milletinin, yüzyıllarca farklı dinlerden, farklı ırklardan milletlerle barış içinde yaşadığını dile getiren Kamu-Sen İl Temsilcisi Savaş Ağsu, "Buna rağmen bazı yarasa ruhlu topluluklar; asırlardan bu yana bir 'Haçlı Ruhu' ile, askeri, ekonomik, sosyal, dini, etnik, psikolojik saldırılarla milyonlarca Türk insanını hunharca katletmişlerdir. Nihayet bu 'Haçlı sürüleri', tarihi emellerine kavuşmak üzereyken, daima hür yaşamış büyük Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde
hiçbir şart altında, 'Türk'e kefen biçilemeyeceğini', ' Türk'e zincir vurulamayacağını' bütün dünyaya açıkça göstermiştir. Ne yazık ki, aynı merkezler bu politikalarını aynı inatla, aynı gayretle Cumhuriyet tarihimiz boyunca, bazen açıkça bazen sinsice, devşirdiği ve satın aldığı işbirlikçilerin de desteğiyle günümüze kadar ısrarla sürdürmüş, hedeflerine ulaşmak için artık son saldırılarına hazırlanmaktadırlar" dedi. 

Savaş Ağsu açıklamasında şu ifadeler yer verdi:
"Son saldırılarına hazırlanan emperyalist güçler; içimizden devşirdikleri sözde aydınlara her vesileyle Türk milletine hakaret ettirmekte ve bunun karşılığında madalyalar vermekte, ekonomik refah imkanları sunmaktadırlar. Bunlardan bir kısmına 'Türkler bir milyon Ermeni öldürdü' sözünü söyletirken, diğer bir kısmına da, 'Öldürdüğümüz Ermenilerden özür diliyoruz' dedirtmektedirler. Türk milletini hiçbir anlamda ve hiçbir alanda temsil etmeyen bu sözde aydınların başlattıkları kampanyayı, Türk milleti büyük bir hayret ve derin bir endişe ile takip etmektedir. Türk milleti hayret etmektedir. Çünkü içinde yetiştirdiği, besleyip büyüttüğü, kıt imkanlarına rağmen okutup meslek, hatta şöhret sahibi yaptığı bu insanların tarihe, hakka, hakikate, insanlık onuruna, bu toprakların kutsiyetine, toprağı vatan yapmış şehitlerin kanına, canına asla yakışmayan böyle bir hakareti, böyle bir gafleti, böyle bir nankörlüğü, böyle bir insafsızlığı, böyle bir zulmü nasıl yapabildiklerini anlayamamaktadır. 

Biz Türkiye Kamu-Sen olarak diyoruz ki; köklü ve muhteşem bir geçmişe, dertli ve zor bir hale, kutlu ve umutlu bir geleceğe, önemli ve riskli bir vatan coğrafyasına sahip olan büyük Türk milleti bugün iç ve dış düşmanlarının açık ve sinsi saldırılarıyla ciddi bir yol ayırımı noktasına sürüklenmektedir. Hiç kimse heveslenmesin. Hevesleri kursaklarında kalacaktır. Çünkü Türk milleti büyüktür. Elbette ki; Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:44:39
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 18:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?