30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kamu-Sen'den Başbakan'a mektup

KAMU-SEN'DEN BAŞBAKAN'A MEKTUP

Kamu-Sen Erzincan İl Temsilciliği üyeleri, memur zamlarına tepkilerini göstermek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yolladılar.

PTT Erzincan Merkez Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan Kamu-Sen Erzincan Temsilcisi Emin Turan, ekonomik krizden çıkmak için alınan tedbirlerin faturasının 54,3 milyar TL'ye ulaştığını belirterek, tutarın neredeyse tamamının ülke nüfusunun yüzde 1'ini teşkil eden ayrıcalıklı bir kesime gittiğini işaret etti.

Turan, "Tüketim kesimi olan ve çarkların dönmesini, piyasaların işlemesini sağlayan memur, işçi, emekli, dul ve yetimler; kısacası dar ve sabit gelirlilerin maaşları için ise yalnızca 4,3 milyar TL gibi küçük bir kaynak ayrılmıştır. Ülke ekonomisindeki bu olumsuzlukların en büyük etkisi istihdam üzerinde yaşanmış, dönemsel işsizlik oranı yüzde 9,9'dan yüzde 12,8'e yükselmiştir. 2008 ve 2009 yıllarının Temmuz ayları baz alındığında, ülkemizdeki işsizler ordusuna 842 bin kişinin daha eklendiğini ve işsiz sayısının ücretsiz aile işçileri de dahil edildiğinde 6,7 milyona ulaştığını görmekteyiz. Vatandaşlarımızın birincil önceliği işsizlik, açlık ve yoksulluk haline gelmiştir. Halk yardımlarla ayakta durmaya çalışmakta, yerel idareler asli görevleri olan yol, altyapı, ulaşım, imar, park, bahçe gibi hizmetlerden vazgeçmekte, bunların yerine yardım dağıtmayı tercih etmektedir. Bizler yöneticilerimizin açlıktan kıvranan vatandaşlarımıza yardım dağıttığı için kendilerini başarılı atfetmelerini değil; açlık ve yoksulluk sorununu ortadan kaldırmalarını, herkese iş, adil bir ücret ve insanca bir yaşam sağlamalarını beklemekteyiz. Oysa 2010 yılı planlamalarına göre asgari ücrete yüzde 3+3, emeklilere yüzde 4+2,4, memur ve işçi maaşlarına ise yüzde 2,5+2,5 zam yapılması kararlaştırılmıştır. Bu maaş artışları ve saat başı brüt 1,1 TL olan fazla çalışma ücretinin 1,15 TL'ye çıkarılmasının, enflasyon hedeflemesi ile ilgili bir tarafı varsa sizlerden son bir yıl içinde vergi ve harçlara yüzde 25, elektriğe yüzde 10, su fiyatlarına yüzde 17 ve kurşunsuz benzine yaptığınız yüzde 20 zammın da mantıklı bir açıklamasını bekleme hakkımız vardır" açıklamasında bulundu.

Kamu-Sen üyeleri açıklamanın ardından yanında getirdikleri mektubu PTT şubesine götürerek Başbakan Erdoğan'a gönderdi.

KAMU-SEN'DEN BAŞBAKAN'A MEKTUP
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 16:19:03
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 09:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?