22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kamyon seyir halindeyken alev aldı

Erzincan-Sivas Karayolu'nda seyreden mobilya ve cam yüklü kamyonda çıkan yangın, E-80 Karayolu'nun bir süreliğine trafiğe kapanmasına neden oldu. 

Mersin'den yüklediği cam ve mobilya malzemelerini Erzurum'a götüren Necdet Aydınay'ın kullandığı 58 EF 007 plakalı kamyon, Erzincan-Sivas Karayolu'nun 8. kilometresine geldiği sırada aniden alev almaya başladı. Saat 23.30 sıralarında meydana gelen olayda, kamyonu durdurarak yangını söndürmeye çalışan sürücü Necdet Aydınay bu girişiminde başarılı olamayınca yoldan geçen diğer araç sürücülerinden ve itfaiyeden yardım istedi. 

Kısa sürede olay yerine giden Erzincan Belediyesi itfaiye ekipleri, 2 araçla müdahale ettikleri yangını yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından söndürerek kontrol altına almayı başardı. Yangında kamyondaki cam ve mobilya yükü kullanılmaz hale geldi.
Normal seyir halindeyken aniden aracının vitesten boşaldığını ifade eden kamyon sürücüsü Necdet Aydınay, aracından indikten sonra kamyonun arka tekerleğinin alev aldığını gördüğünü ve daha sonra yangının büyüdüğünü söyledi. 

Yangın sebebiyle bir süre trafiğe kapanan karayolu polis ekipleri tarafından kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 12:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?