3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Kaplıcalar şifa kaynağı

Erzincan Belediyesi tarafından işletilen jeotermal tesisi (Kaplıcalara) Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akını sürüyor. Son yıllarda sağlık açısından ve sağladığı ortamla adından söz ettiren jeotermal tesisleri Erzincan'ın yeni markası oldu.

Son derece hijyenik ve ferah bir ortamda hizmetini sürdüren jeotermal tesislerini altı ay içerisinde 11 bin kişi ziyaret etti. Tesisler hakkında bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kaplıcaların yeni ismiyle jeotermal tesislerde bulunan havuzların zeminlerinin temizlenerek yeniden yapıldığını ve daha modern hale getirildiğini ifade etti.

Çakır, "Erzincan'ın önemli merkezlerinden biri olan jeotermal tesislerini daha modern ve kullanışlı hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Başlattığımız çalışmalar çerçevesinde gelen misafirlerimize sabun, şampuan, havlusunu biz veriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın havuzlarda sıcak su imkânı sağladık, mevcut bulunan 12 havuzun içme suyu tesisatını da yeniledik. Öte yandan vatandaşlarımızın olası bir yaralanma olayına maruz kalmamaları için sağlık ve güvenlik ekibimiz görev yapmaktadır. Hepsinden önemlisi vatandaşlarımızın bu imkanlardan daha iyi faydalanması amacıyla havuzlarımızdaki suların hıfzısıhha meclisi tarafından devamlı kontrolleri yapılmaktadır. Bir konuya daha açıklık getirmek istiyorum oda havuzların yeterince iyi tahliye edilmediği söylentisidir. Kabinlerde yer alan termal havuzların hacimleri ortalama 76.30 m3 tür. Her kabin ortalama 73.25 ton su kapasitesine sahiptir.Boş bir havuzun tek kaynaktan dolum süresi ortalama 20 - 35 dakikadır. Tesislerde bulunan 12 adet havuzun toplam dolum süresi 4 saat 4 dakikadır. Havuzlarda tahliye edilen toplam su miktarı saniyede yaklaşık 36 litredir" dedi.

ÇAMUR BANYOSU İÇİN YURT DIŞINDAN GELENLERİN SAYISINDA ARTIŞ

Son yıllarda Kaplıcaların arka kısmında bulunan alandaki şifalı çamur için çevre illerden ve yurt dışından gelen insanların sayısında da bir hayli artışın olduğu belirtildi. İçeriğinde radyoaktif elementler ve kükürt bulunan çamurun romatizma, cilt hastalıkları, ciğer ve dalak rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi sindirim ve sinir sistemiyle ilgili yararlarının olduğunu söyleyen Yetkililer bil hassa batı illerinde turizm kapası olan şifalı çamurun önümüzdeki yıllarda ilimiz içinde turizm kapısı olacağının altını çizdiler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2012 Çarşamba 18:53:14
Güncelleme :29 Ağustos 2012 Çarşamba 18:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?