22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kar Erzincan'ı fethetti

Erzincan ve çevresinde dünden (28 Aralık Pazar) itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, kenti adeta beyaz esarete mahkum etti.
Yoğun kar yağışı sebebiyle, Erzincan-Sivas, Erzincan-Erzurum ve Erzincan-Gümüşhane karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Merkez İstasyon Amirliği'ne bağlı trafik ekipleri, küçük araçların zincirli olarak seyrettiği her üç karayolunda, karla mücadele ekiplerinin yolları temizlemesinin ardından büyük araçların trafiğe çıkmasına izin veriyor. Karayolları ekipleri dün gece de kar temizliğinin ardından buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaparken, Erzincan şehir
merkezinde de belediye ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

109 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI


Kar yağışı Erzincan merkez ve ilçelere bağlı 109 köyün yolunun da ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri Birimi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Erzincan merkezde 10, Çayırlı'da 5, Refahiye'de 20, Üzümlü'de 15, İliç'te 2, Kemah'ta 30, Tercan'da 25, Kemaliye'de 1 ve Otlukbeli'de 1 köyün yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri Birimi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu arada kötü hava şartları sebebiyle bugün 12.20'de yapılacak olan Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara-Erzincan uçak seferi iptal edildi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 18:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?