18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Kar esareti bitmiyor!

Erzincan ve çevresinde önceki gün etkili olan kar yağışının ardından, daha önce 109 olan yolu kapalı köy sayısı 123'e yükseldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı Köy Hizmetleri Birimi karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışıyor. Kar yağışının ardından soğuk havanın etkili olduğu Erzincan'da dün gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 20 derece olurken, gündüz hava sıcaklığı yine sıfırın altında 7-8 derece arasında gerçekleşti.

Erzincan şehir merkezinde kar temizleme çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, hava sıcaklığının daha da düştüğü gece saatlerinde yollarda meydana gelebilecek buzlanmalara karşı da tuzlama çalışması yaptı.

Erzincan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şehir genelinde 2 gündür süren kar yağışı sebebiyle Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait 3 greyder, 1 küçük kepçe ve 4 tuzlama aracının şehrin cadde ve sokaklarını kardan temizlemek için 24 saat vardiyalı usulle çalıştığı belirtilerek, bu çalışmalarda toplam 70 personelin görev aldığı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?