5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Kar raftingine büyük ilgi

Yaz aylarında Karasu Nehri'nin azgın dalgalarında rafting yapan Erzincanlı sporcular, kışın da Akçay Kayak Tesisleri'nde kar raftingi yaparak hem eğleniyor hem de antrenman yapıyor.


Bu yıl erken yağan kar, Erzincanlı raftingçilerinin yüzünü güldürdü. Erzincan Otlukbeli Gençlik Spor Kulübü bünyesindeki rafting ekibi, Erzincan'da 45 kilometre uzaklıkta bulunan Akçay Kayak Tesisleri'nde düzenli olarak kar raftingi yapıyor. Sporcular, tıpkı suda olduğu gibi önce kask ve can yeleklerini giyiyor. Botları sırtlarına alarak zirveye taşıyan sporcular, ardından içine girerek büyük bir hızla aşağı kayıyor. Otlukbeli Gençlik Spor Kulübü Eğitmeni Cem Korkmaz, Erzincan'da yaz aylarında her türlü
doğa sporunu yapabildiklerini belirterek, "Yaz aylarında rafting, yamaç paraşütü ve dağcılık sporlarını yapma fırsatı bulurken, kış aylarında da kayağın yanı sıra kar üzerinde rafting sporunu yapabiliyoruz" dedi.
Bu yıl kar raftingine erken başladıklarını belirten sporcular ise, ilk kez kar üzerinde rafting yaptıklarını ve herkese tavsiye ettiklerini söyledi. Sporcular, günün sonunda horon tepip halay çektiler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 04:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?