22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Kar tavuk çiftliklerini vurdu

Erzincan ve çevresinde bir haftadır etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Yaylabaşı Beldesi'nde karın ağırlığına dayanamayan bazı tavuk çiftlikleri yıkıldı.

Erzincan merkeze 13 kilometre uzaklıktaki Yaylabaşı Beldesi'nde bulunan 12 tavuk çiftliğinden 5'i çatılarında biriken karın ağırlığına dayanamayarak yıkıldı. Tavuk çiftliklerinin 15 günlük ara dönemde yıkıldığını belirten üreticiler, bakım ve dezenfekte çalışması yapıldığı ve çiftliklerin soğuk olması yıkılmaya en büyük etken olduğunu belirttiler. Yaklaşık 8 yıldır tavuk üretimi yapan Engin Usulli, zararının yaklaşık 100 bin YTL olduğunu belirterek, "15 bin tavuk kapasiteli, bin metre karelik tavuk çiftliğim kar yağışı ve tipi sebebiyle yıkıldı. Çelik makasların kopması sonucu çiftlik tamamen kullanılamaz duruma geldi. Yetiştirdiğimiz tavukları göndermiştik ve 15 günlük ara boşluk vardı. Çiftlik, yeni civcivleri koymadan bu arada yıkıldı." dedi.

Yoğun tipinin boş olan tavuk çiftliklerini yerle bir ettiğini belirten 10 yıllık tavuk üreticisi İbrahim Baydaş, hallerinin perişan olduğunu söyledi.

5 tavuk çiftliğinde meydana gelen yıkılma sebebiyle 500 Bin YTL civarında maddi hasar ortaya çıkarken, çiftliklerinden sadece iki tanesinin sigortası bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?