30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Kar ulaşımı vurdu

Doğu Anadolu Bölgesi'ni tamamen etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkilerken özellikle şehirlerarası yollarda sürücülere sıkıntılı anlar yaşatıyor.

Erzincan ve çevresinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı karayolu ulaşımını durma noktasına getirdi. Erzincan - Erzurum karayolunun Sansa Deresi mevkiinde sabah saatlerinde etkili olan yağışlı hava nedeniyle özellikle ağır tonajlı araçlar zorlukla ilerledi. Bu arada, Erzincan-Gümüşhane karayolunun Pöske Dağı mevki, Erzincan- Sivas karayolunun Kızıldağ bölgesinde birçok araç kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorlanırken, trafik ekipleri de zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

134 KÖY YOLU KAPALI

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzincan genelinde 134 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı Köy Hizmetleri Birimi karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl genelinde bu saat itibari ile 134 köyün 825 kilometrelik yolunun kapalı olduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 22:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?