30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Karanlık Kanyon'da bot safarisi

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bu yıl 31'ncisi düzenlenen Kültür ve Doğa Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oluyor.

 Festivale katılan davetliler, akşamları halk konserleri ile müziğe doyarken, gündüzleri de 8 kilometre uzunluğundaki kanyonda bot
safarisi yapıyor.


30 Mayıs Cumartesi günü başlayan Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Festivali tüm hızıyla devem ediyor. Birbirinden heyecanlı doğa sporları yarışmalarının yanı sıra farklı gösterilerin de yapıldığı festivale yurtiçinden ve yurtdışından bir çok davetli katılıyor. Gün boyunca İlçe civarından geçen Fırat Nehri Baraj Gölü'nde düzenlenen bot safari büyük ilgi görüyor. 8 kilometrelik parkurda Karanlık Kanyon Vadisi'ni yakından izlemek için yaklaşık 2 buçuk saat suda ilerleyen davetliler, yüzlerce metre yüksekliğindeki sarp kayalıkların arasında ilçenin doğal güzelliklerine de hayran kalıyor. Bot gezisi sırasında bol bol fotoğraf çekme imkanı da bulan vatandaşlar, festivale katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Karanlık Kanyon gezisinden büyük zevk aldıklarını ifade ettiler.


Gezi sonrasında bir açıklama yapan Festival Organizatörü Latif Yalçıner ise, ilk defa merhum eski Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun başlattığı doğa sporları etkinliklerinin 5 yıldır düzenlenen doğa sporları festivali ile devam ettiğini kaydetti. Yalçıner, festival kapsamında davetlilere muhteşem doğasıyla Karanlık Kanyon Vadisi'ni tanıtmak amacıyla Fırat Nehri Baraj Gölü üzerinde bot safari yaptıklarını belirterek, "2 buçuk saat süren gezi sonrasında misafirlerimiz bot safariden etkilenmiş olarak dönüyorlar" dedi.
Festival Organizatörü Latif Yalçıner açıklamasında ayrıca kültür ve doğaya meraklı tüm vatandaşları Kemaliye ilçesine davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?