22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Karanlıkta ibadet

Erzincan'da, borcu nedeniyle elektrikleri kesilen camide cemaat, akşam ve yatsı namazlarını lüks lambasının ışığında kılıyor.

Mengüceli Mahallesi'ndeki Piri Sami Camii'nde yaklaşık bir aydır elektrikler kesik. Geçtiğimiz Ramazan ayında ibadete açılan caminin inşaatı sırasında kullanılan elektrik sarfiyatının müteahhit firma tarafından ödenmemesi, cemaatin bir aydır karanlıkta kalmasına yol açtığı belirtildi.

Çoğu zaman ezanı duyamadıkları için camiye gelemediklerini ifade eden vatandaşlar, Aras Elektrik AŞ'ye ödenmesi gereken 4 bin YTL'lik elektrik borcunu ödeyemeyecek durumda olduklarını belirttiler. Cami elektriğinin kesilmesinde müteahhit firmanın suçu olduğu iddiasında bulunan vatandaşlar, "4 bin YTL'lik elektrik borcunu ödeyecek imkanımız yok. Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.

"CEMAATİMİZ MAĞDUR OLMASIN İSTEDİK"

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Erzincan İl Müftüsü Mustafa Uçar, Mengüceli Mahallesi'ndeki camiye ihtiyaç olduğunu ve konutlarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için geçen Ramazan ayında geçici görevle iman tayin ettiklerini belirtti. Yapılan camiyi henüz teslim almadıklarını da kaydeden Uçar, "Amacımız, vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve ibadetlerini yeni yapılan camide yapmalarıydı" diye konuştu.

Öte yandan, ARAS Elektrik AŞ Erzincan Müessese Müdürü Mustafa Taşdemir, caminin elektriğinin kesilmesi gibi bir durumun olmadığını, müteahhit firmanın elektrik borcundan dolayı şantiyenin elektriğini kestiklerini ifade etti. Taşdemir, "İl Müftülüğü tarafından henüz teslim alınmayan cami de şantiyeden elektrik kullandığı için elektriksiz kaldı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?