22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Karasu'da can pazarı

ERZİNCAN- Erzurum Karayolu'nda aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkan otomobil nehre uçtu. Kazada şans eseri yara almadan kurtulan 2 kişi, yarısına kadar suya gömülen aracın üzerine çıkarak uzun süre kurtarılmayı bekledi.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Erzincan- Erzurum Karayolu'nun 36'ncı kilometresindeki Tunceli yol ayrımı yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan Erzurum’a giden 44 yaşındaki İsrafil Ovalı yönetimindeki 34 LCC 25 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak 20 metre yükseklikten Karasu Nehri'ne uçtu.

Sürücü İsrafil Ovalı ve yanındaki arkadaşı 43 yaşındaki Soner Ekinci, şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. Otomobilden çıkan iki arkadaş, yarısına kadar suya gömülen otomobilin üzerine çıkarak yardım beklemeye başladı.

Yoldan geçen araç sahiplerinin ihbarı üzerine olay yerine Erzincan Belediyesi'ne ait kurtarma ekipleri geldi. Ekipler, nehrin ortasında mahsur kalanları ip yardımıyla kurtarmak istedi, ancak denemelerden sonuç alınamadı.

Bunun üzerine olay yerinde çalışmaları izleyen Çayırlı İlçesi'nde kıraathane işleten 36 yaşındaki Halit Özdemir, elinde iple yüzerek aracın yanına vardı. İpin bir ucunu mahsur kalan iki arkadaşa veren Halit Özdemir, diğer ucunu da yakın olan karşı kıyıya çıkarak bir ağaca bağladı. İsrafil Ovalı ve Soner Ekinci, Halit Özdemir'in de yardımıyla ipe tutunarak kıyıya çıkmayı başardı.

Yaklaşık 1.5 saat kadar nehrin ortasında mahsur kalan iki arkadaş, kendilerini kurtarmak için çabalayan herkese teşekkür etti.

Olay sonrası yardım etmekten mutlu olduğunu belirten evli 6 çocuk babası Halit Özdemir, “Suya girmekten asla tereddüt etmedim. Seve seve yardıma koştum” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 09:58:33
Güncelleme :19 Temmuz 2008 Cumartesi 11:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?